Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Chabliskrefter

Disse tre chablisene har mer kraft enn de fleste andre i sin kategori. Uten at de koster noe mer.
Aase E. Jacobsen
21 August 2008 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Chablisene fra Denis og Isabelle Pommier er imidlertid ikke de rimeligste, ei heller de dyreste. De gir likevel usedvanlig mye chabliskarakter for pengene. Paret som startet med to hektar i 1990 lager i dag vin fra 12 hektar fordelt på tre nivåer, fra petit chablis, via chablis til premier cru. Alle kjennetegnes av mye kraft.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Litt mer av alt
Den som skiller seg aller mest ut fra gjennomsnittet i Chablis er nok Pommier Petit Chablis 2005 (48913) som nærmest er mektig på grunn av mineralfedmen og den store munnfølelsen. Altså ingen aperitiffchablis, snarere en som bør dekanteres og serveres til enten lyst kjøtt eller smaksrik sjømat.

Pommier Chablis 2006 (48912) har litt større fasthet og bittelitt mer raffinement, men er ellers ganske lik den andre. Det er først når vi beveger oss over på premier cru at avstanden øker, og at Pommiers filosofi kommer fullt til uttrykk.

Trenger luft
Så hjelper det godt av Pommier Chablis 1er Cru Côte de Léchet 2005 (50510) er fra en mer klassisk chablisårgang. Mens 2006 ga en rikere vinstil med bløtere syre, hvilket gjør chablisene mer lettilgjengelige, er 2005 fastere og strammere samtidig som rikheten er tilstede.

Den bratte og steinete Côte de Léchet-vinmarken som ligger en knapp kilometer fra Pommiers vinkjeller, gir svært mineralske og syrefaste viner. Pommiers parsell er på en drøy hektar.  Siden den har god soleksponering, blir også frukten rik, og det merkes veldig godt i denne vinen. Som i øyeblikket er i yngste laget med sitt tette mineralpreg og store fasthet. Men en time i karaffel gjør underverker, og da spesielt om den serveres til rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her