Chabliskrefter

Disse tre chablisene har mer kraft enn de fleste andre i sin kategori. Uten at de koster noe mer.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Chablisene fra Denis og Isabelle Pommier er imidlertid ikke de rimeligste, ei heller de dyreste. De gir likevel usedvanlig mye chabliskarakter for pengene. Paret som startet med to hektar i 1990 lager i dag vin fra 12 hektar fordelt på tre nivåer, fra petit chablis, via chablis til premier cru. Alle kjennetegnes av mye kraft.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Litt mer av alt
Den som skiller seg aller mest ut fra gjennomsnittet i Chablis er nok Pommier Petit Chablis 2005 (48913) som nærmest er mektig på grunn av mineralfedmen og den store munnfølelsen. Altså ingen aperitiffchablis, snarere en som bør dekanteres og serveres til enten lyst kjøtt eller smaksrik sjømat.

Pommier Chablis 2006 (48912) har litt større fasthet og bittelitt mer raffinement, men er ellers ganske lik den andre. Det er først når vi beveger oss over på premier cru at avstanden øker, og at Pommiers filosofi kommer fullt til uttrykk.

Trenger luft
Så hjelper det godt av Pommier Chablis 1er Cru Côte de Léchet 2005 (50510) er fra en mer klassisk chablisårgang. Mens 2006 ga en rikere vinstil med bløtere syre, hvilket gjør chablisene mer lettilgjengelige, er 2005 fastere og strammere samtidig som rikheten er tilstede.

Den bratte og steinete Côte de Léchet-vinmarken som ligger en knapp kilometer fra Pommiers vinkjeller, gir svært mineralske og syrefaste viner. Pommiers parsell er på en drøy hektar.  Siden den har god soleksponering, blir også frukten rik, og det merkes veldig godt i denne vinen. Som i øyeblikket er i yngste laget med sitt tette mineralpreg og store fasthet. Men en time i karaffel gjør underverker, og da spesielt om den serveres til rike retter med sjømat eller lyst kjøtt.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Pommier Petit Chablis 2005

Produsent:
Isabelle et Denis Pommier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4891301
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Pommier Chablis 2014

Produsent:
Isabelle et Denis Pommier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4891201
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Pommier Chablis 1er Cru Côte de Léchet 2005

Produsent:
Isabelle et Denis Pommier
Utvalg:
Tilleggsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
239,50 kr
Varenummer:
50510
92 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen