Drikke
Champagnekurs 10. september i Oslo - Smak sjelden champagne med Henriot

Champagnekurs 10. september i Oslo - Smak sjelden champagne med Henriot

Bli med på en unik smaking av ni elegante toppchampagner, hvorav flere årgangschampagner fra et av verdens mest velrenommerte vinhus.
Redaksjonen
04 September 2012 - 10:01

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Bli med på en enestående smaking av eksepsjonelle og sjeldne champagner fra et av de siste uavhengige og familieeide vinhus, det berømte Champagne Henriot.

Denne kvelden får vi celebert besøk av Victor Papin som tar deg med på en smaking av 9 unike champagner.

Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

9 enestående og sjeldne champagner

Denne kvelden er det Victor Papin fra Champagne Henriot som kommer til Oslo for å lære deg mer om champagne, vinens mange uttrykk og viser deg hvordan champagne utvikler seg over tid i det vi smaker hele 9 unike viner.

Familien Henriot etablerte seg som vinhandlerer i Champagne allerede i 1640, og med årene sikret de seg egne vinmarker  i Côte des Blancs.

Det var dog først i 1808 at familien etablerte seg som et eget champagnehus, og fra første dag ha deres fokus vært på å lage utsøkte viner fra de beste vinmarkene i Montagne de Reims og Côte des Blancs. 

Denne kvelden blir en merkedag for alle champagneinteresserte, for du får oppleve en unik og sjelden smaking av eksklusive champagner hvorav flere årgangschampagner i magnumformat samt deres flaggskip Cuvée des Enchateleurs.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="henriot">Les mer om Henriot her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende champagner:

• Henriot Brut Millésimé 2003, kr 515,- (spesialbestilling)
• Henriot Brut Millésimé 1998, kr 1054,- (spesialbestilling) - magnum

• Henriot Brut Millésimé Rosé 2005, kr 555,00 (spesialbestilling)
• Henriot Brut Millésimé Rosé 2002, kr. 535,00 (spesialbestilling)
• Henriot Cuvée Des Enchanteleurs 1998, kr. 1025,00 (spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 10. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1640

I 1640 etablerte familien Henriot seg i Reims som forhandlere innen vin og tekstiler. Det skulle dog ikke ta lang tid før familien kjøpte sine første vinmarker og begynte som vinbønder.

I 1808 ble Champagne Henriot offisielt etablert under ledelsen av Apolline Henriot, og husets viner var snart å finne ved kongelige hoff i såvel Nederland som Østerrike og Habsburg.

Gjennom syv generasjoner har familien holdt fast ved sitt credo om å lage de beste viner fra utvalgte druer fra de beste vinmarkene i Montagne de Reims og Côte des Blancs, og i dag er det Stanislau Henriot som driver familiens tradisjoner videre.

Champagne Henriot har i dag 35 hektar med egne vinmarker.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her