Drikke
Champagnekurs 10. september i Oslo - Smak sjelden champagne med Henriot

Champagnekurs 10. september i Oslo - Smak sjelden champagne med Henriot

Bli med på en unik smaking av ni elegante toppchampagner, hvorav flere årgangschampagner fra et av verdens mest velrenommerte vinhus.
Redaksjonen
04 September 2012 - 11:01

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Bli med på en enestående smaking av eksepsjonelle og sjeldne champagner fra et av de siste uavhengige og familieeide vinhus, det berømte Champagne Henriot.

Denne kvelden får vi celebert besøk av Victor Papin som tar deg med på en smaking av 9 unike champagner.

Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

9 enestående og sjeldne champagner

Denne kvelden er det Victor Papin fra Champagne Henriot som kommer til Oslo for å lære deg mer om champagne, vinens mange uttrykk og viser deg hvordan champagne utvikler seg over tid i det vi smaker hele 9 unike viner.

Familien Henriot etablerte seg som vinhandlerer i Champagne allerede i 1640, og med årene sikret de seg egne vinmarker  i Côte des Blancs.

Det var dog først i 1808 at familien etablerte seg som et eget champagnehus, og fra første dag ha deres fokus vært på å lage utsøkte viner fra de beste vinmarkene i Montagne de Reims og Côte des Blancs. 

Denne kvelden blir en merkedag for alle champagneinteresserte, for du får oppleve en unik og sjelden smaking av eksklusive champagner hvorav flere årgangschampagner i magnumformat samt deres flaggskip Cuvée des Enchateleurs.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="henriot">Les mer om Henriot her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende champagner:

• Henriot Brut Millésimé 2003, kr 515,- (spesialbestilling)
• Henriot Brut Millésimé 1998, kr 1054,- (spesialbestilling) - magnum

• Henriot Brut Millésimé Rosé 2005, kr 555,00 (spesialbestilling)
• Henriot Brut Millésimé Rosé 2002, kr. 535,00 (spesialbestilling)
• Henriot Cuvée Des Enchanteleurs 1998, kr. 1025,00 (spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 10. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1640

I 1640 etablerte familien Henriot seg i Reims som forhandlere innen vin og tekstiler. Det skulle dog ikke ta lang tid før familien kjøpte sine første vinmarker og begynte som vinbønder.

I 1808 ble Champagne Henriot offisielt etablert under ledelsen av Apolline Henriot, og husets viner var snart å finne ved kongelige hoff i såvel Nederland som Østerrike og Habsburg.

Gjennom syv generasjoner har familien holdt fast ved sitt credo om å lage de beste viner fra utvalgte druer fra de beste vinmarkene i Montagne de Reims og Côte des Blancs, og i dag er det Stanislau Henriot som driver familiens tradisjoner videre.

Champagne Henriot har i dag 35 hektar med egne vinmarker.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her