Drikke
Châteauneuf til lavpris

Châteauneuf til lavpris

Denne produsenten er kjent for å levere viner med châteauneufkvalitet til svært gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
17 Oktober 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Le Clos du Caillous «ekte» Châteaunef-du-Pape, Clos du Caillou Chateauneuf-du-Pape 2011 (7216) , utfordres av de rimeligere utgavene. Men uansett hvilken vin du velger, får du ypperlig valuta for pengene.

Les mer om Clos du Caillou

Clos du Caillou Nature Côtes-du-Rhône 2012 (7220) er min favoritt, all den tid den kombinerer en svært så lekker frukt med mye stoff, god friskhet og balansert sødme. Den er et resultat av produsentens satsing på stadig mer naturlig jordbruk.

Naturlig eksperiment

De siste seks årene dyrkes vinmarkene biodynamisk. Gjennom denne vinen ønsker de å teste ut hvor langt de kan gå i naturlig retning. Det er ikke brukt svovel under framstillingen, men noe er tilsatt ved flasketapping.

At vinen har klare châteauneufkvaliteter, skyldes rullesteinjordsmonnet samt en dominerende andel grenache (65 prosent) og resten mourvèdre som bidrar med mer kjøttfylde i frukten.

Minichâteauneuf

Årgangen 2012 ga dessuten veldig gode vilkår for både frukt, syre og tanniner. Denne vinen er bare produsert i et antall av drøyt 6000 flasker.

Clos du Caillou Côtes du Rhône Le Bouquet des Garrigues 2011 (7213) er imidlertid den som aller mest fortjener betegnelsen minichâteauneuf siden den er varm og rik med tydelig krydderpreg og har veldig god konsentrasjon.

Varmt år

Så var også 2011 et ekstra solfylt år. Druene kommer fra to parseller med overveiende gammelt plantemateriale og med et utbytte på 28 hl/ha hvilket forklarer konsentrasjonen i vinen. Den har i alt fem av de 13 lovlige druene for AOC Châteaunef-du-Pape.

Grenache for eleganse

Le Caillou Côtes-du-Rhone 2012 (7217)  er også imponerende vinvaluta. Og så å si bare laget av druen grenache som bidrar med størst eleganse av appellasjonens druer. Den henter sine druer fra en enkeltvinmark Le Caillou, med mer enn 60 år gamle planter.

Parsellen ligger innenfor eiendommen Clos du Caillou og dermed utenfor Châteaunef-du-Pape-grensene. Men som du kan lese her , var det et resultat av eierens protestaksjon, og ikke på grunn av at potensialet ikke var der. Det er denne vinen et veldig godt bevis på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her