Drikke
Châteauneuf til lavpris

Châteauneuf til lavpris

Denne produsenten er kjent for å levere viner med châteauneufkvalitet til svært gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
17 Oktober 2013 - 07:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Le Clos du Caillous «ekte» Châteaunef-du-Pape, Clos du Caillou Chateauneuf-du-Pape 2011 (7216) , utfordres av de rimeligere utgavene. Men uansett hvilken vin du velger, får du ypperlig valuta for pengene.

Les mer om Clos du Caillou

Clos du Caillou Nature Côtes-du-Rhône 2012 (7220) er min favoritt, all den tid den kombinerer en svært så lekker frukt med mye stoff, god friskhet og balansert sødme. Den er et resultat av produsentens satsing på stadig mer naturlig jordbruk.

Naturlig eksperiment

De siste seks årene dyrkes vinmarkene biodynamisk. Gjennom denne vinen ønsker de å teste ut hvor langt de kan gå i naturlig retning. Det er ikke brukt svovel under framstillingen, men noe er tilsatt ved flasketapping.

At vinen har klare châteauneufkvaliteter, skyldes rullesteinjordsmonnet samt en dominerende andel grenache (65 prosent) og resten mourvèdre som bidrar med mer kjøttfylde i frukten.

Minichâteauneuf

Årgangen 2012 ga dessuten veldig gode vilkår for både frukt, syre og tanniner. Denne vinen er bare produsert i et antall av drøyt 6000 flasker.

Clos du Caillou Côtes du Rhône Le Bouquet des Garrigues 2011 (7213) er imidlertid den som aller mest fortjener betegnelsen minichâteauneuf siden den er varm og rik med tydelig krydderpreg og har veldig god konsentrasjon.

Varmt år

Så var også 2011 et ekstra solfylt år. Druene kommer fra to parseller med overveiende gammelt plantemateriale og med et utbytte på 28 hl/ha hvilket forklarer konsentrasjonen i vinen. Den har i alt fem av de 13 lovlige druene for AOC Châteaunef-du-Pape.

Grenache for eleganse

Le Caillou Côtes-du-Rhone 2012 (7217)  er også imponerende vinvaluta. Og så å si bare laget av druen grenache som bidrar med størst eleganse av appellasjonens druer. Den henter sine druer fra en enkeltvinmark Le Caillou, med mer enn 60 år gamle planter.

Parsellen ligger innenfor eiendommen Clos du Caillou og dermed utenfor Châteaunef-du-Pape-grensene. Men som du kan lese her , var det et resultat av eierens protestaksjon, og ikke på grunn av at potensialet ikke var der. Det er denne vinen et veldig godt bevis på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her