Chilensk grillkupp

Ukens to chilenske rødviner er godt egnet til så vel grillmaten som til sommerlig kveldskos.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Santa Digna er spanske Torres' satsing i Chile, og Torres var faktisk en av pionerene i 1979, ikke bare som utenlandsk etablering i Chile, men også som sådan i Curico som ligger sør for Colchagua/Rapel (og Maipo).

Området er todelt, i en varm og en noe kjøligere del nærmere Andes-fjellene, og det er her Torres fortsatt holder hus selv om engasjementet er betydelig økt i løpet av disse 28 årene.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Gunstig pris
Torres' Chile-viner har alltid holdt høy kvalitet, og de to som er tilgjengelig i Norge skuffer ikke. I hvert fall ikke når prisen er så vidt gunstig.

Santa Digna Cabernet Sauvignon 2004 (5768) er naturlig nok mykere enn Santa Digna Merlot 2011 (42036) gitt et års lengre modningstid, men den er et stykke fra å nå sitt optimum.

Best lett avkjølt
God saftighet i tillegg til den innsmigrende og typeriktige karakteren gir en vin som ikke bare en god å nyte alene men også veldig anvendelig til enklere grillmat med lyst kjøtt og lam.

Merloten er noe mer stofflig og føles litt "varmere", men begge har samme høye (14 prosent) alkoholnivå. De smaker derfor best lettere avkjølt. Merloten tåler litt mer fedme i kjøttet, super til grillet lam, men også okse.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Santa Digna Cabernet Sauvignon 2018

Produsent:
Miguel Torres
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Curicó Valley
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
576801
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Santa Digna Merlot 2018

Produsent:
Miguel Torres
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Curicó
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4203601
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen