Dagens rett

Ciabatta med ost, kylling, bacon og ruccolasalat - BLT med en vri

Noen ganger er det noe så lettvint og godt som dette du skal servere på en mandag

Noen ganger er det noe så lettvint og godt som dette du skal servere på en mandag

Ciabatta kan du bake selv, eller om du er fysen på dette til middag i dag allerede, gå for halvstekt fra butikken.
13 Juni 2022 - 00:00

Dagens rett kan tilberedes med kjøpt ciabatta, eller du kan lage den selv med surdeig.

Her får du flere forslag til hva du kan lage med ciabatta

Da må du imidlertid utsette hele retten til i morgen eller en annen passende dag. 

Velger du ciabatta fra butikken, er du snart i mål. Ikke minst er det mulig å trikse og mikse med dette smørbrødet etter hva du har i kjøleskapet. 

Fyllet vi har valgt, er inspirert av klassikeren BLT - bacon, lettuce & tomato - men den kan fint lages uten bacon, eller med rester fra helgens skalldyrmiddag.

Ciabatta med ost, kylling, bacon og ruccolasalat - BLT med en vri

Ciabatta med ost, kylling, bacon og ruccolasalat - BLT med en vri

Fremgangsmåte

Del ciabatta i to og smør på kremost og pesto på den nedre delen. Legg på osteskiver, tomat og kylling og sett uten grillen slik at osten smelter. 

Legg på salat og oliven i skiver. Dryss over litt za'atar eller ditt favorittkrydder. Sett på ciabattalolokket og klem smørbrødet lett sammen. Pakk det inn og legg i sekken, eller server som et lettvint måltid.

Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ciabatta grunnoppskrift med surdeig

Ciabatta grunnoppskrift med surdeig

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 250 grader når du setter inn bakeplaten, men skru ned til 200 grader og la ciabattaene steke ca. 35 minutter.

Dag 1:
Rør gjæren ut i det kalde vannet og rør inn melet til det har jevn konsistens. Deigen er nå en klisset røre, men slik skal det være. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig 6-12 timer.
 
Dag 2:
Bland surdeigen med hvetemel, durumhvete, tørrgjær rørt ut i lunkent vann, salt og olivenolje. Tilsett mer mel om nødvendig.
 
Tips:
Om du ikke får tak i durumhvete, kan du bruke vanlig hvetemel.
 

Strø mel på bakebordet og hell ut deigen.Den skal være ganske løs. Del deigen i åtte biter og form hver bit til en bred, tøffellignende klump. Den vil se litt "komisk" ut, men slik skal det være. Deigen skal være løs, men ikke slik at den renner utover.

Legg bitene på stekeplate godt drysset med mel, helst durumhvete. Pensle deigen med olje eller smør og dekk med plast. La deigen heve ca. 2 timer på kjøkkenbenken.

Sett brødene i godt forvarmet ovn, men husk å skru den ned til 200 grader straks brødene settes inn. Stek brødene. De er ferdige når du kjenner en hul lyd når du banker på dem. Avkjøles på rist og fylles med ulike godsaker.

Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her