Dagens rett

Ciabatta med ost, kylling, bacon og ruccolasalat - BLT med en vri

Noen ganger er det noe så lettvint og godt som dette du skal servere på en mandag

Noen ganger er det noe så lettvint og godt som dette du skal servere på en mandag

Ciabatta kan du bake selv, eller om du er fysen på dette til middag i dag allerede, gå for halvstekt fra butikken.
12 Juni 2022 - 23:00

Dagens rett kan tilberedes med kjøpt ciabatta, eller du kan lage den selv med surdeig.

Her får du flere forslag til hva du kan lage med ciabatta

Da må du imidlertid utsette hele retten til i morgen eller en annen passende dag. 

Velger du ciabatta fra butikken, er du snart i mål. Ikke minst er det mulig å trikse og mikse med dette smørbrødet etter hva du har i kjøleskapet. 

Fyllet vi har valgt, er inspirert av klassikeren BLT - bacon, lettuce & tomato - men den kan fint lages uten bacon, eller med rester fra helgens skalldyrmiddag.

Ciabatta med ost, kylling, bacon og ruccolasalat - BLT med en vri

Ciabatta med ost, kylling, bacon og ruccolasalat - BLT med en vri

Fremgangsmåte

Del ciabatta i to og smør på kremost og pesto på den nedre delen. Legg på osteskiver, tomat og kylling og sett uten grillen slik at osten smelter. 

Legg på salat og oliven i skiver. Dryss over litt za'atar eller ditt favorittkrydder. Sett på ciabattalolokket og klem smørbrødet lett sammen. Pakk det inn og legg i sekken, eller server som et lettvint måltid.

Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ciabatta grunnoppskrift med surdeig

Ciabatta grunnoppskrift med surdeig

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 250 grader når du setter inn bakeplaten, men skru ned til 200 grader og la ciabattaene steke ca. 35 minutter.

Dag 1:
Rør gjæren ut i det kalde vannet og rør inn melet til det har jevn konsistens. Deigen er nå en klisset røre, men slik skal det være. Dekk deigen med plast og la den stå kjølig 6-12 timer.
 
Dag 2:
Bland surdeigen med hvetemel, durumhvete, tørrgjær rørt ut i lunkent vann, salt og olivenolje. Tilsett mer mel om nødvendig.
 
Tips:
Om du ikke får tak i durumhvete, kan du bruke vanlig hvetemel.
 

Strø mel på bakebordet og hell ut deigen.Den skal være ganske løs. Del deigen i åtte biter og form hver bit til en bred, tøffellignende klump. Den vil se litt "komisk" ut, men slik skal det være. Deigen skal være løs, men ikke slik at den renner utover.

Legg bitene på stekeplate godt drysset med mel, helst durumhvete. Pensle deigen med olje eller smør og dekk med plast. La deigen heve ca. 2 timer på kjøkkenbenken.

Sett brødene i godt forvarmet ovn, men husk å skru den ned til 200 grader straks brødene settes inn. Stek brødene. De er ferdige når du kjenner en hul lyd når du banker på dem. Avkjøles på rist og fylles med ulike godsaker.

Her har du flere oppskrifter på deilige ciabattaer

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her