Dagens NM-oppskrift: Kongekrabbe med blomkålpuré

Hanne Sofie fra Tromsø har sendt inn denne deilige krabberetten til NM for amatørkokk.

Norges beste amatørkokker kjemper lørdag om flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Mens vi venter på finalen, presenterer vi noen av de beste innsendte oppskriftene, slik som Hanne Sofies rett med kongekrabbe.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Kongekrabbe og blomkålpuré på en seng med grønnsaker a la Thai

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
Thai-dressing som has over
0.5 dl
1 ts
bruntsukker
Blomkålpuré
litt
1 stk

Fremgangsmåte

Et utvalg av grønnsaker etter eget ønske kuttes i staver og blansjeres (gis et raskt oppkok) i rikelig med godt saltet vann.

Ingrediensene til thai-dressingen has oppi en liten blender eller morter eller hakkes veldig smått. Vend dressingen inn i de blansjerte grønnsakene i en egen bolle rett før servering.

Blomkålen deles og kokes mør i vann. Hell av vannet og tilsett fløten. Kok til fløten begynner å tykne.

Kjør så til fin puré i blender. Smak til med litt presset lime, salt og cayannepepper.

Krabben:
Klipp opp skallet på krabbeklørne og ta ut det rå krabbekjøttet. Ta forsiktig ut platene i midten av hvert krabbestykke. Legg på ett bakepapir ha over litt olivenolje og salt.

Bak i stekeovnen på 200 grader i ca 10 min.

Legg opp thai-grønnsakene nederst og dryss godt med koriander over. Ha så pureen oppå grønnsakene og legg to biter kongekrabbe oppå.

Pynt med en liten kvast koriander på toppen.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
Amatørkokker fra hele landet har sendt inn sine beste oppskrifter som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter .
 
De to finalistene møtes til dyst i en kokkekamp foran et spent publikum på scenen i krysset Karl Johansgate / Universitetsgaten kommende lørdag klokken 14.00. Se presentasjonen av finalistene på aperitif.no senere denne uken.
 
Møt opp du også til denne spennende finalen.
 
Dato: lørdag 14. juni 2008
Sted: Scenen, Karl Johans gate / Universitetsgaten, Oslo
Tid: 14.00 - ca 15.30
 
I år stilte vi to krav til oppskriften du skulle sende inn: Den måtte bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skulle i tillegg inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 
Påmeldingsfristen var fredag 6. juni 2008
 
 

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen