Kongekrabbe og blomkålpuré på en seng med grønnsaker a la Thai
Foto: Eva Brænd

Kongekrabbe og blomkålpuré på en seng med grønnsaker a la Thai

Kongekrabbe er manges favoritt. I denne retten får den følge av blomkålpuré.

Fremgangsmåte

Et utvalg av grønnsaker etter eget ønske kuttes i staver og blansjeres (gis et raskt oppkok) i rikelig med godt saltet vann.

Ingrediensene til thai-dressingen has oppi en liten blender eller morter eller hakkes veldig smått. Vend dressingen inn i de blansjerte grønnsakene i en egen bolle rett før servering.

Blomkålen deles og kokes mør i vann. Hell av vannet og tilsett fløten. Kok til fløten begynner å tykne.

Kjør så til fin puré i blender. Smak til med litt presset lime, salt og cayannepepper.

Krabben:
Klipp opp skallet på krabbeklørne og ta ut det rå krabbekjøttet. Ta forsiktig ut platene i midten av hvert krabbestykke. Legg på ett bakepapir ha over litt olivenolje og salt.

Bak i stekeovnen på 200 grader i ca 10 min.

Legg opp thai-grønnsakene nederst og dryss godt med koriander over. Ha så pureen oppå grønnsakene og legg to biter kongekrabbe oppå.

Pynt med en liten kvast koriander på toppen.

Her finner du mange flere retter med kongekrabbe

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hanne Sofie Roaldsen, Tromsø Oppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her