Dagens NM-oppskrift: Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

Vi får oppskrifter fra hele landet til NM for amatørkokk. Denne fristende retten er det Fredrik fra Trondheim som har sendt oss.

Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Send inn din beste oppskrift som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Sitrusinspirert honninglaks med Hasselback-poteter

Fremgangsmåte

Legg fiskestykkene i en ildfast form, hell sitrussaft over fisken til den når ca. ¼ opp på stykkene. Smør deretter et jevnt lag honning på toppen av fiskestykkene, dryss på godt med sitronpepper over.

Trekk aluminiumsfolie over formen og sett midt i ovnen på 100-150 grader ca 10 - 15 minutter. Nå dampes fisken i sitrussaften.

Mot slutten av steiketiden ta av aluminiumsfolien, skru på grillelementene og skru opp termostaten til 200-225 grader. Dette for å få en fin steikeskorpe.

Tilbehør:
Begynn med Hasselback-potetene. Potetene snittes i skiver nesten helt igjennom (de skal holde sammen fortsatt).. Krydre med salt og pepper, legg på smøret og hvitløken.

Bakes i ovnen litt før fisken til potetene er gjennomstekte. De siste fem minuttene i ovnen har du over en osteskive på hver av potetene.

Riv agurken i skiver med en ostehøvel, legg de i en form. Bland eddik, salt og pepper i et glass, rist sammen og heller over agurken. Settes kjølig til servering.

Saus:
Smelt smøret sammen med estragon, basilikum og eventuelt andre urter. La smøret frese en liten stund før du tilsetter kremfløten og litt rømme.

Når fisken er ferdig stekt, siler du av litt av sitrussaften og tilsetter sausen rett før servering.

Server fisken med Hasselback-poteter, sausen, agurk og rømme.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skal inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 

Slik gjør du
• Les først gjennom konkurransereglene som du finner her (klikk)
 
• Skriv inn oppskriften i påmeldingsskjemaet som du finner her (klikk). Pass på at alle feltene er fylt ut.

Påmelding senest fredag 6. juni 2008
Meld deg på / send inn din oppskrift her:

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen