DAGENS RETT: Sei med kaperssmør

Dagens rett Sei med kaperssmør

( Synøve Dreyer)

Alle trenger en timeout i disse dager

Denne ekstra smaksrike vrien på sei gjør både smaksløkene og alle rundt bordet fornøyde

Sei redder hverdagsmiddagen, spesielt om du tør å prøve noe annet enn den vanlige seibiff med løk. For denne smaksrike fiskesorten trives veldig godt på kjøkkenet og kapers er en god følgesvenn. Siden sei er så mager, trenger den litt fett for å by på mer av sin egenkarakter. 

Se alt det andre du kan lage med sei 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sei med kaperssmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

stk
Kaperssmør:
75 g
Couscous:
1 ss

Fremgangsmåte

Skjær seien i mindre stykker, dryss salt over stykkene og la dem ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk seien lett med et kjøkkenpapir.

Ha litt vann i en stor stekepanne og damp seistykkene under lokk på middels varme, til dem er så vidt gjennomkokte, 8-10 minutter.  

Kaperssmør:
Finhakk persille og dill. Smelt smør og ha i persille, dill, kapers og sennep. Tilsett litt av kraften fra fisken i smørblandingen og rør godt.

Couscous:
Kok couscous etter anvisning på pakken.

Cherrytomater:
Sett stekeovnen på 180 °C. Legg cherrytomater på et stekebrett, drypp olivenolje over og stek i stekeovnen i 15 minutter.

Server sei med kaperssmør dryppet over, couscous og cherrytomater.

Her finner du veldig mange gode oppskrifter på sei

Nyttig å vite om seien

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen