Sei redder hverdagsmiddagen, spesielt om du tør å prøve noe annet enn den vanlige seibiff med løk. For denne smaksrike fiskesorten trives veldig godt på kjøkkenet og kapers er en god følgesvenn. Siden sei er så mager, trenger den litt fett for å by på mer av sin egenkarakter.
Se alt det andre du kan lage med sei
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bestill dagens rett som e-post
Sei med kaperssmør
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær seien i mindre stykker, dryss salt over stykkene og la dem ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk seien lett med et kjøkkenpapir.
Ha litt vann i en stor stekepanne og damp seistykkene under lokk på middels varme, til dem er så vidt gjennomkokte, 8-10 minutter.
Kaperssmør:
Finhakk persille og dill. Smelt smør og ha i persille, dill, kapers og sennep. Tilsett litt av kraften fra fisken i smørblandingen og rør godt.
Couscous:
Kok couscous etter anvisning på pakken.
Cherrytomater:
Sett stekeovnen på 180 °C. Legg cherrytomater på et stekebrett, drypp olivenolje over og stek i stekeovnen i 15 minutter.
Server sei med kaperssmør dryppet over, couscous og cherrytomater.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Livon Collio Sauvignon 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Joël Delaunay Le Grand Ballon Sauvignon Blanc 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Casa Ferreirinha Planalto Reserva 2019
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Baladin Isaac 75 cl
Italia
Volum: 0.750 Pris: 117,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Baladin Isaac
Italia
Volum: 0.330 Pris: 51,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
OMA Etna Bianco
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget