Sei med kaperssmør
Foto: Synøve Dreyer

Sei med kaperssmør

Sei redder hverdagsmiddagen, spesielt om du tør å prøve noe annet enn den vanlige seibiff med løk. I denne retten får sien følge av blant annet kaperssmør. Siden sei er så mager, trenger den litt fett for å by på mer av sin egenkarakter.

Fremgangsmåte

Skjær seien i mindre stykker, dryss salt over stykkene og la dem ligge i ca. 15 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk seien lett med et kjøkkenpapir.

Ha litt vann i en stor stekepanne og damp seistykkene under lokk på middels varme, til dem er så vidt gjennomkokte, 8-10 minutter.  

Kaperssmør:
Finhakk persille og dill. Smelt smør og ha i persille, dill, kapers og sennep. Tilsett litt av kraften fra fisken i smørblandingen og rør godt.

Couscous:
Kok couscous etter anvisning på pakken.

Cherrytomater:
Sett stekeovnen på 180 °C. Legg cherrytomater på et stekebrett, drypp olivenolje over og stek i stekeovnen i 15 minutter.

Server sei med kaperssmør dryppet over, couscous og cherrytomater.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her