Klippfisk er en av våre aller største delikatesser som nå er gjort tilgjengelig i stadig flere kvaliteter, også ferdig utvannet. Det gjør den lettere å introdusere i hverdagsmenyen. Eller når du har lyst på en feststemt fiskerett med ekstra mye smak som her.
Dagens rett
Bacalao på portugisisk

Foto: ( Bent Raanes Sørensen)
Slik kan du også lage bacalao
Bacalao er ikke navnet på en rett men på selve ingrediensen, klippfisk, på portugisisk, og ingen behersker denne norske råvaren bedre enn de portugisisktalende.
Aase E. Jacobsen
13 Mars 2021 - 01:00
Portugisisk bacalao

Fremgangsmåte
- Tips:
500 gram utvannet klippfisk tilsvarer 200 gram tørket fisk. - Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær klippfisken i biter. Skrell potet og løk, og skjær i skiver. Finhakk hvitløk og persille, skjær oliven i ringer, og smilende/hardkokt egg (koketid 6-7 min for romtempererte egg).
- Legg potet og løk lagvis i bunnen av en smurt, ildfast form. Ha hvitløk, persille og oliven over og legg klippfiskbitene på toppen.
- Hell olivenolje over klippfisken, og kvern over med pepper.
- Stek midt i stekeovnen til klippfisken er ferdig og poteten er mør, 35-45 minutter.
- Server bacalao toppet med hardkokt egg i skiver, og loff ved siden av.
Se våre andre oppskrifter med klippfisk
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 165.00 kr Uten utvalg86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå