Dagens rett

Bagna caoda

Dette er den perfekte snacksen, men som også kan bli et helt måltid
Foto: (satonag)

Dette er den perfekte snacksen, men som også kan bli et helt måltid

Bagna caoda-sausen er svært kraftig og fet og trenger magert tilbehør som grønnsaker eller brød som er den tradisjonelle måten å servere den på.
Aase E. Jacobsen
15 August 2018 - 01:00

Bagna caoda er en 500 år gammel mattradisjon fra Piemonte. Som med dagens grønne bølge har fått ny aktualitet. Men selv om piemonteserne fortsatt bruker den som varm dip til rå grønnsaker eller brød, er det fullt innafor å prøve ut nye måter å servere den på.

Dette er den ideelle måten å servere denne italienske klassikeren på. Foto: yasuhiroamano

Du kan bruke den som en pastasaus. Eller marinere potetene i den. Mager fisk som torsk eller sei får et solid løft med denne sausen. Og resten kan godt brukes som ingrediens i varme retter. Mulighetene er virkelig ubegrensete. 

Men husk, du må bruke italienske ansjosfileter for å oppnå riktig smak.

Du kan også bruke bagna caoda som tilbehør, som i denne retten

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Bagna caoda

Bagna caoda

Fremgangsmåte

Skyll ansjosfiletene i kaldt vann.

Fjern evt kjernen/stilken fra hvitløksfeddene. Finhakk eller mos dem.

Smelt smør i en panne og ha hvitløken i. Stek den over lav varme til den er myk, men ikke brent.

Ha i resten og småkok i en time. Kjør med stavmikser for å få en glatt pasta. Justér med salt og pepper.

Server sammen med rå kuttede grønnsaker som en varm dip. 

Du kan også bruke bagna caoda som tilbehør, som i denne retten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Odd Hagenes, Hafrsfjord

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge
+
Ukens vin

Sørfransk vinkos for hjemmepåsken til en liten penge

Denne økologiske rødvinen finnes dessuten i så å si alle polutsalg – og det til en veldig gunstig pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her