Ok, brentsmaken blir ikke like sterk i ovnen som på grillen, men den kan vi jo egentlig klare oss uten. Sødmen fra svisker og honning sørger for en fin karamellisering når de stekes i ovnen, og det er jo egentlig den smaken vi aller helst vil ha fra grillingen.
Her finner du gode tips om grilling
Se våre andre oppskrifter på spareribs
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Honningstekt spareribs med svisker
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell mangoen og skjær kjøttet i terninger. Kok opp juicen, ha i mangokjøttet og la trekke ved svak varme noen minutter.
Kjør i foodprocessor sammen med sitronsaft og soyasaus eller soppkonsentrat. Smak til med salt og pepper. Serveres lun og med et godt dryss av finhakket koriander.
Del opp tynnribben til spareribs hvilket vil si at du skjærer mellom på langs mellom hvert ribbein. Stikk hull i ribbestykkene, to pr bit og putt en sviske inn i hvert hull.
Varm opp honningen slik at den blir flytende. Rør noen dråper varmt vann sammen med sennep, soyasaus/soppkonsentrat, balsamico, sitronsaft, ingefær, salt og pepper i honningen.
Legg ribbestykkene i et ildfast fat med bensiden opp og pensle med honningsausen.
La marinere i en halvtime før du plasserer formen midt i ovnen som er forvarmet til 175 grader. Dekk med aluminiumsfolie.
Ta formen ut etter 45 minutter, snu ribbestykkene og pensle den andre siden med sausen. La den steke 45 minutter til uten folie. Kjøttet er ferdigstekt når det løsner lett fra benet. Men pass på så ikke det blir brent.
Server med råstekte eller bakte poteter, dampet broccoli eller en salat samt mangosausen.
Se våre andre oppskrifter på spareribs
Les mer om hvordan du blir en mester med grillen
Her er veldig mange deilige grillrertter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
83 Poeng
Bonterra Organic Zinfandel 2016
USA
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Aja Vestmølle Tripel
Norge
Volum: 0.330 Pris: 59,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Niepoort Fabelaktig Douro 2017
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 144,90 Basisutvalget -
85 Poeng
Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2016
USA
Volum: 0.750 Pris: 169,90 Bestillingsutvalget -
83 Poeng
Le Petit Pont Réserve 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 144,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Scarzello Langhe Nebbiolo 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 285,00 Bestillingsutvalget -
Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale Smokestack Series
USA
Volum: 0.330 Pris: 61,90 Basisutvalget -
92 Poeng
Dom. Agapé Helios Gewurztraminer 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 249,90 Bestillingsutvalget