DAGENS RETT: Bigos - polsk kjøttgryte

Dagens rett Bigos - polsk kjøttgryte

(Lilechka75)

Så godt kan en kålgryte smake

Nå er det riktignok ikke bare kål i denne gryta, men også kjøtt og sopp. Fordelen ved siden at den smaker vidunderlig, er at den lager seg selv på ovnen mens du nyter påskeferien.

Øst i Europa er man mye flinkere enn her til lands til å utnytte den fantastiske råvaren kål. Vi har bare fårikål å skryte av, godt det også bevares, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos. Som kan varieres etter smak - her får du et (veldig) godt utgangspunkt.   

Se andre oppskrifter med kål

Skaff deg dagens rett som e-post 

Bigos - polsk kjøttgryte

Fremgangsmåte

Ha litt olje i en stor, ovnsfast kjele. Legg i alle ingrediensene lagvis, strø litt salt og pepper mellom lagene. Ha i vinen, laurbærbladene og kraften, legg på et lokk og bak i ovn i 2 ½ time på 175 grader.
 
Server bigosen varm med kokte poteter.
 
Tips:
I stedet for storfekjøtt kan du bruke kylling eller svin.
Om du ikke har sauerkraut, kan du bruke 2,5 dl hakket kål tilsmakt med 1 ss eddik.
Bigos kan også tilberedes på kokeplate i en jerngryte. 
 
 

Sendt inn av

Foto: Lilechka75

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen