Dagens rett

Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi

Denne vegetarretten er ekstra mettende og med et lite kick
Foto: (Frukt.no/Mari Svenningsen)

Denne vegetarretten er ekstra mettende og med et lite kick

Fyldig brokkolisuppe med sprøstekt halloumi er en svært god kombinasjon.
Aase E. Jacobsen
13 Mai 2020 - 02:00

Halloumiost er blitt mange vegetarianeres trøst siden denne osten tåler varmebehandling bedre enn de fleste andre. Den kan både grilles og stekes. Når den brukes til å toppe en suppe som denne, gir den litt ekstra tekstur til retten. Og bidrar selvsagt med proteiner. 

Se våre andre oppskrifter med halloumi 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi

Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi

Fremgangsmåte

Skrell og finhakk løk og hvitløk.

Del chili på langs og fjern frøene. Finhakk chili.

Rens brokkoli og del den i biter. Ta med stilken.

Stek løk og hvitløk i varm olje i en kjele til det er mykt - ca. 5 minutter.

Tilsett chili og stek ytterligere i noen minutter.

Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning og brokkoli i. La det koke opp og koke i ca. 5 minutter til brokkolien er knapt møre.

Tilsett spinaten og la det koke opp til spinatbladene faller sammen.

Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.

Smuldre halloumiosten og stek den sprø og gyllen i olje.

Hell suppen opp i skåler og topp med halloumiost, kokosflak og tynne skiver med chili.

Se våre andre oppskrifter med halloumi 

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter.

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne

Den er et resultat av både årgang og produsentens unike grep over tid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden at ung barolo er så digg som denne

Den er et resultat av både årgang og produsentens unike grep over tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
Dagens rett

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 20 år gammel ikonisk chianti classico fra en av de virkelige pionerne
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 27. november

Nyt 20 år gammel ikonisk chianti classico fra en av de virkelige pionerne

Gjør deg klar for en eksklusiv vinsmaking som vil fortrylle dine smaksløker. Den 27. november får du muligheten til å utforske de utsøkte vinene fra den anerkjente vinprodusenten, Monsanto.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her