Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi
Foto: Frukt.no/Mari Svenningsen

Brokkolisuppe med kokosmelk og sprøstekt halloumi

En overraskende god brokkolisuppe med en fin kokossmak. Server med noen kokosfalk og litt ekstra chili hvis du liker det. I stedet for stekt halloumi kan du også bruke smuldret fetaost.

Fremgangsmåte

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  2. Del chili på langs og fjern frøene. Finhakk chili.
  3. Rens brokkoli og del den i biter. Ta med stilken.
  4. Stek løk og hvitløk i varm olje i en kjele til det er mykt - ca. 5 minutter.
  5. Tilsett chili og stek ytterligere i noen minutter.
  6. Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning og brokkoli i. La det koke opp og koke i ca. 5 minutter til brokkolien er knapt møre.
  7. Tilsett spinaten og la det koke opp til spinatbladene faller sammen.
  8. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.
  9. Smuldre halloumiosten og stek den sprø og gyllen i olje.
  10. Hell suppen opp i skåler og topp med halloumiost, kokosflak og tynne skiver med chili.

Se våre andre oppskrifter med halloumi 

Vi byr på mange deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette
+

Har du ikke smakt ekte balsamico før, blir du overbevist etter å ha lest dette

Det er området rundt den vakre middelalderbyen Modena i regionen Emilia Romagna at den ekte balsamicotradisjonen kommer fra. Hos Acetaia Giusti blandes kunnskap akkulmulert gjennom 17 generasjoner med nytenkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek
Dagens rett

Nå er lammeseongen i gang: Slik steker du en klassisk lammestek

En klassisk lammestek blir trolig helgens smaksopplevelse. Overveldende godt uansett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv deg som mesterkokk i dag
Dagens rett
Bakt norsk kveite med agurksalat

Prøv deg som mesterkokk i dag

Denne lekre oppskriften er langt enklere enn den ser ut til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du gratinerer laksen, lager den seg selv
Dagens rett
Fransk lakseform

Når du gratinerer laksen, lager den seg selv

I dag serverer vi en enkel, men velsmakende rett hvor laksen får fransk følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her