Dagens rett

Brosme i minestronesuppe

Slik får du helgefølelsen på en tirsdag 
Foto: ( Synøve Dreyer)

Slik får du helgefølelsen på en tirsdag 

Fersk fisk som flaker seg perfekt på toppen av en suppe med masse gode grønnsaker er det som skal til. Du kan også bruke torsk.
22 September 2020 - 01:00

Om ikke brosme - som er en veldig hvit og lekker fiskesort - er å finne i din fiskedisk, fortvil ikke, for så vel torsk som sei kan brukes. Og du kan like gjerne bake fisken i ovnen eller steke den i pannen om du føler for det. 

Se våre andre oppskrifter med brosme

Bruk det du har av grønnsaker i kjøleskapet og pestoen kan godt komme fra glass - eller utelates.

Lyst på en annen fiskesuppe så se her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Brosme i minestronesuppe

Brosme i minestronesuppe

Fremgangsmåte

Skjær brosme i serveringsstykker. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kasserolle. Ha i brosmestykkene, skru av varmen og la det trekke til fisken så vidt begynner å flake seg ca. 6 minutter. Vannet skal ikke koke opp, men holde seg like under kokepunktet.

Minestronesuppe:
Grovhakk løk, og finhakk hvitløk, persille og gressløk. Skjær grønnsakene i like store terninger, ca. 0,5 cm store. Varm olivenolje i en kasserolle, og fres løk og hvitløk blank. Tilsett kyllingkraft og kok opp. Ha i potetterninger og makaroni, og la det koke i 8 minutter. Tilsett resten av grønnsakene og bønner, og la det koke i 4 minutter. Smak til med salt og pepper, og ha i persille og gressløk rett før servering.

Pesto:
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og avkjøl. Kjør pinjekjerner, basilikum, hvitløk, parmesan, olivenolje og sitronsaft glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper, og spe på med mer olivenolje dersom du ønsker en bløtere konsistens.

Hell minestronesuppe i dype tallerkener og ha fisken på toppen. Ha en skje pesto over hvert fiskestykke.

Tips:
Om ikke brosme - som er en veldig hvit og lekker fiskesort - er å finne i din fiskedisk, fortvil ikke, for så vel torsk som sei kan brukes.

Tips:
Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdig pesto i butikken.

Se våre andre oppskrifter med brosme

Lyst på en annen fiskesuppe så se her

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her