Dagens rett

Aichas middelshavsgryte med brosme

Server denne smaksrike fiskegryten på kvinnedagen

Server denne smaksrike fiskegryten på kvinnedagen

Oppskriften er laget av en kvinne som har godt grep på sterke smaker. Og så er den veldig lett å få god på selv det enkleste kjøkken.
Aase E. Jacobsen
08 Mars 2018 - 01:00

Aicha Bouhlou med bakgrunn fra Marokko har gjort seg bemerket på det norske kokebokmarkedet med så langt to kokebøker som begge hyller hennes barndoms kjøkken. Aichas kjøkken og Den grønne maten. Her er det riktig mye god inspirasjon å hente for den som sliter med vårslapphet på kjøkkenet. Selv om du skal gå i tog i dag, rekker du å lage denne retten, og har du ikke brosme, kan du bruke hvilken som helst hvit fisk.

Mens Nord-Afrika tidligere var riktig så eksotisk, er ingrediensene i dag blitt dagligdagse her til lands. I denne oppskriften får norsk sjømat godgjort seg med de intense smakene fra middelhavskjøkkenet. 

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Aichas middelshavsgryte med brosme

Aichas middelshavsgryte med brosme

Fremgangsmåte

  1. Skjær brosme i serveringsstykker. Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
  2. Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
  3. Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side. Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
  4. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt. Ha i vann og gi det et oppkok. 
  5. Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
  6. Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre. Dryss over basilikum og oliven rett før servering.

Hvitløksmajones:
Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.

Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.

Tips:
Du kan bruke annen type hvit fisk til denne retten. Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her