Dagens rett

Aichas middelshavsgryte med brosme

Server denne smaksrike fiskegryten på kvinnedagen

Server denne smaksrike fiskegryten på kvinnedagen

Oppskriften er laget av en kvinne som har godt grep på sterke smaker. Og så er den veldig lett å få god på selv det enkleste kjøkken.
Aase E. Jacobsen
08 Mars 2018 - 02:00

Aicha Bouhlou med bakgrunn fra Marokko har gjort seg bemerket på det norske kokebokmarkedet med så langt to kokebøker som begge hyller hennes barndoms kjøkken. Aichas kjøkken og Den grønne maten. Her er det riktig mye god inspirasjon å hente for den som sliter med vårslapphet på kjøkkenet. Selv om du skal gå i tog i dag, rekker du å lage denne retten, og har du ikke brosme, kan du bruke hvilken som helst hvit fisk.

Mens Nord-Afrika tidligere var riktig så eksotisk, er ingrediensene i dag blitt dagligdagse her til lands. I denne oppskriften får norsk sjømat godgjort seg med de intense smakene fra middelhavskjøkkenet. 

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Aichas middelshavsgryte med brosme

Aichas middelshavsgryte med brosme

Fremgangsmåte

  1. Skjær brosme i serveringsstykker. Finhakk basilikum og dryss det over fisken sammen med litt salt.
  2. Skjær aubergine og squash i skiver, grovhakk rødløk, finhakk hvitløk, og skjær paprika i strimler.
  3. Stek aubergine og squash i olivenolje i en stekepanne, og sett til side. Fres rødløk, hvitløk og paprika, til løken er blank og myk.
  4. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, hvitvinseddik og sukker, og la det surre i 1 minutt. Ha i vann og gi det et oppkok. 
  5. Tilsett aubergine og squash, basilikum og persille, og smak til med salt og pepper.
  6. Bland fiskestykkene inn med grønnsakene og la det surre under lokk i ca. 10 minutter til fisken er mør og alle smakene har blandet seg med hverandre. Dryss over basilikum og oliven rett før servering.

Hvitløksmajones:
Knus hvitløk og bland det sammen med sitronsaft og majones.

Server middelshavsgryten med godt brød og hvitløksmajones.

Tips:
Du kan bruke annen type hvit fisk til denne retten. Nanbrød eller focaccia passer utmerket til denne gryten.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her