Dagens rett

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Denne vrien på fish & chips smaker himmelsk

Denne vrien på fish & chips smaker himmelsk

Lett å lage er den også. Bare følg oppskriften.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2018 - 09:26

 De fleste bruker hvit fisk som torsk eller kolje til fish'n chips, men i denne oppskriften er det den lekre ishavsrøya som får æren av å friteres.

Slik skal ekte fish'n chips lages

Og det fungerer veldig godt. I oppskriften er det brukt mandelpotet i skiver, men du kan også lage litt tykkere stenger av annen vinterpotet, altså en med mye tørrstoffer, noe som er nødvendig for at den skal bli sprø. Da må du imidlertid beregne litt lengre tid i frityrkjelen.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye 

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Fremgangsmåte

Del filetene i porsjonsstykker, 2 pr. person. Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper og til slutt i pankomel. Friter fiskebitene ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Legg dem over på papir som trekker eventuelt overflødig fett. Saltes lett, om ønskelig. 

Chips:
Skjær potetene i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin. Skyll potetskivene i kaldt vann og tørk dem godt. Friter potetskivene ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter. Legg chipsen over på et stykke papir som trekker. Saltes lett. 

Rødbetesalat:
Riv eller skjær rødbetene i tynne strimler. Grovhakk kapers og ha dem i en bolle sammen med rødbetene.Tilsett de øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Slik skal ekte fish'n chips lages

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her