DAGENS RETT: Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dagens rett Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

(Mats Dreyer)

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

For å holde  helt i mål på 17. mai, er det viktig med en god start. På en hver frokost/brunsjmeny hører egg og salt kjøtt eller fisk med. Denne oppskriften er dessuten lett å servere rett fra ovnen om du har et bakebrett for muffins eller munkejern som på bildet. Men du kan også bruke porsjonsformer beregnet på suffle. Eller sågar kaffekopper. 

Kanskje du også vil prøve denne brunsjklassikeren med egg 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Syltet rødløk:
1 dl

Fremgangsmåte

Legg hver skive parmaskinke i en muffinsform eller bakebrett til muffins i metall.

Knekk et egg oppi hver form.

Ha over litt salt og pepper.

Bak i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter til eggehviten akkurat har stivnet.

Kok opp eddik, vann og sukker. Kok til sukkeret er løst opp. Dra kjelen av varmen og ha i rødløken. Avkjøl.

Tips:
Du kan gjerne ha litt spinat i hver form før du har i egget for ekstra næring.

Kanskje du også vil prøve denne brunsjklassikeren med egg 

På jakt etter flere oppskrifter med egg? Sjekk her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Mats Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen