Eggs Benedict
Jan Vardøen

Eggs Benedict

Her er oppskriften til Jan Vardøens Eggs Benedict, en klassiker som består av posjerte egg, spinat og hollandaisesaus på en engelsk muffin. Vi bruker ristet brød.

Fremgangsmåte

  1. Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:
  2. Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre.
  3. Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.
  4. Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.
  5. Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett.
  6. Posjer fire egg.
  7. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.
  8. Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding.
  9. Hell hollandaisesausen over eggene.

Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.

Se alt det gode du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Vardøen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her