Eggs Benedict

Eggs Benedict

Her er oppskriften til Jan Vardøens Egg Benedict, en klassiker som består av posjerte egg, spinat og hollandaisesaus på en engelsk muffin. Vi bruker ristet brød.

Fremgangsmåte

Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:

Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre. Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.

 

20Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.

Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett. Posjer fire egg. Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.

Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding. Hell hollandaisesausen over eggene. Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.

Se alt det god du kan bruke egg til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Jan Vardøen

5
5/5 etter 22 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen