DAGENS RETT: Ekte rømmegrøt

Dagens rett Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt hører med på 17. mai. Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Rømmegrøt er en gammel norsk festtradisjon, og den passer fortsatt godt inn i dagens mer internasjonale festmenyer. Så tradisjonsrik er den at den faktisk kan bli det mest eksotiske innslaget blant hummus og sushi på 17. mai-menyen. 

Siden det er mektig mat, og mange i dag vegrer seg for ekstra sukker, kan den uten problem serveres som den er, og brukes som tilbehør til god spekemat. Fenalår og rømmegrøt er en av signaturrettene til landets eneste trestjerners restaurant Maaemo. Der serveres rømmegrøten som er tilsmakt med plommeeddik i en liten skål med et finrevet lag av røykt reinsdyrhjerte på toppen - en ide som lett lar seg kopiere hjemme, kanskje med fenalår i stedet?

Se våre andre oppskrifter på rømmegrøt

Bestill dagens rett som e-post

Rømmegrøt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

5 dl
1 ts

Fremgangsmåte

La rømmen koke i ca. 5 min.

Sikt i halvparten av melet og rør kraftig. La det stå og koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem.

Ta av smøret med en skje eller liten øse før du rører inn resten av melet og sper på med melken.

Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.

Serveres med sukker, kanel og smøret fra rømmen. Rømmegrøt smaker nydelig sammen med spekemat.

Her er flere oppskrifter på rømmegrøt

Rømmegrøt med spekeskinke er er en klassiker 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen