Zarzuela

Dagens rett Spansk sjømatgryte - Zarzuela

Zarzuela (Bilde: Mario Bernabeu)

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Zarzuela er egentlig navnet på en tradisjonell spansk kunstform som inkluderer sang, tale og dans, men som finnes i utallige avarter. Hvorfor den har gitt navn til katalanernes svar på bouillabaisse, har jeg ikke klart å bringe på det rene. Men navnet gir retten en ekstra schwung. 

Det finnes heller ingen klare regler for hva en spiselig zarzuela skal inneholde. Derfor kan du bruke oppskriften som en veiviser og inkludere akkurat det du får tak i den dagen du skal lage den. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spansk sjømatgryte - Zarzuela

Fremgangsmåte

Tin og rens dypfryste scampi. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg. Skjær fisken i porsjonsstykker (ca 4x4 cm) og rens sjøkrepsene.
 
Hakk løken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger, finhakk pepperen. Fres løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene og la dem frese med et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
 
Legg scampi, blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
 
Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser. Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
 
Server gryten med ris eller brød til.
 
Tips:
Det er en gryte du godt kan servere som søndagsmiddag eller "etter-teater" til venner.
 
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen