Dagens rett

Fiskegryte med snøfrisk

En vinterlig fiskegryte gjør det lett å velge bort kjøtt
Foto: (Albina Kosenko)

En vinterlig fiskegryte gjør det lett å velge bort kjøtt

Om du har ambisjon om å øke antall fiskemiddager, er en kremet gryte som denne et godt valg. Den er dessuten veldig lett å lykkes med.
09 Desember 2023 - 01:00

Fiskegryte kan naturlig nok lages på mange forskjellige vis. I vårt forslag blir resultatet fin-fint, med deilige smaker av havets delikatesser samt innslag av gode ingredienser som matcher sjømaten på en eminent måte. Og det fine er at du har frie tøyler når det kommer til hva som skal oppi gryta.

Fiskegryte med snøfrisk

Fiskegryte med snøfrisk

Fremgangsmåte

  1. Hakk paprika fint og skjær purre i strimler. Fres dette i smør i en gryte.
  2. Ha i finhakket hvitløk og surr videre.
  3. Hell i matfløte og snøfrisk og rør slik at snøfrisken løser seg opp.
  4. Kok opp under omrøring. 
  5. Ha i salt, pepper og sitronsaft og la småkoke i 5 minutter.
  6. Legg porsjonsstykker av fisken oppi.
  7. La det trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  8. Dryss over kokte blåskjell eller andre skalldyr samt frisk kjørvel.
  9. Server godt gjerne grovt brød til

Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her