Dagens rett

Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler

Fiskekakene lager du enkelt selv
Foto: (Godfisk.no)

Fiskekakene lager du enkelt selv

I denne oppskriften er det brukt steinbit, men du kan bruke annen type hvit fisk som sei, torsk eller hyse/kolje.
Aase E. Jacobsen
24 Mars 2020 - 02:00

Hjemmelagde fiskekaker er noe helt eget, for selvtilliten det gir å lage noe så godt, kan knapt beskrives - selv for en som gjør dette ofte. Det er nesten umulig å stå mot fristelsen å smake underveis. Lag derfor en stor porsjon, for om det blir rester smaker de fortreffelig til lunsj i morgen.  

Se våre andre oppskrifter på hjemmelagde fiskekaker 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler

Fiskekaker av steinbit med grønnsaksstrimler

Fremgangsmåte

Fiskekaker:
Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en food prosessor til ønsket konsistens.

Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet.

Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak eventuelt til med salt.

Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Grønnsaksstrimler:
Vask gulrot og agurk godt.

Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler.

Lag en dressing av limesaft, sukker og soya, og smak til.

Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.

Server fiskekakene med grønnsaksstrimler, ris og soyasaus.

Tips:  For en sterkere soyasaus kan du ha noen skiver chili i sausen.

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet
Dagens rett

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet

Steinbit er en utmerket matfisk som i denne retten friskes opp med en sødmefylt appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en spennende rett med årets lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med årets lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet
Dagens rett

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet

Steinbit er en utmerket matfisk som i denne retten friskes opp med en sødmefylt appelsinsaus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her