DAGENS RETT: Fylte auberginer som i Hellas

Dagens rett Fylte auberginer som i Hellas

(annata78)

Bytt ut tacoen med disse godbitene

Her spiller auberginer hovedrollen, men vi kan love at du ikke blir fratatt den gode fredagsfølelsen. Kanskje heller tvert om. Og er du i modus for å kjøre vegetarisk, er denne lettlagde oppskriften et supert utgangspunkt.

Er det noe det greske kjøkken kan, så er det å utnytte auberginer. Med eller uten kjøtt. Og selv om denne oppskriften er med kjøttdeig - gå gjerne for lam for maks smak, så kan kjøttet godt erstattes med sopp eller bønner.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Fylte auberginer Muskakas som i Hellas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

FYLL
3 stk
TIL GRATINERING
1 ss
0.5 ts
stk

Fremgangsmåte

Fjern stilken på auberginene og del dem en gang på langs, og ta bort kjerner hvis det finnes noen. Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem med litt olje og la dem stå 7-8 minutter i jevn, god varme, 200 C i stekeovnen.

Deretter løsner man fruktkjøttet forsiktig, slik at det blir igjen et 2-3 millimeter tykt skall. Det kjernefrie fruktkjøttet grovhakkes.

Oljen varmes opp i en gryte, og her surrer man grovhakket løk til den blir gyllen klar. Tilsett kjøttet og la blandingen ta farge. Rør om med en gaffel, slik at alt kommer med. Blandingen tilsettes flådde, oppskårne tomater sammen med aubergine-kjøttet. Det hele surres i 5 minutter. Man kan spe med litt vann hvis det er nødvendig, men må ikke bli for utspedd. Smak til med oregano, salt og pepper.

Fyllet fordeles deretter i aubergine-skallene, som plasseres side om side i en velsmurt, ildfast form. Dryss reven ost over og legg noen smørklatter på toppen. La formen stå ca 15 minutter i stekeovn ved 225 C. Osten skal da bli flytende og gyllen. Den må ikke bli brun! Hvis osten viser tendens til å få for sterk farge ved gratineringen, kan man dekke til med aluminiumsfolie.

Tips: Denne retten lages vegetarisk ved å bytte ut kjøttdeig med sopp.

Se våre andre oppskrifter med aubergine 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: annata78

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen