DAGENS RETT: Skrei med pesto og grønn asparges

Dagens rett Skrei med pesto og grønn asparges

Gi skreimiddagen et vårlig preg. Det får du skryt for

Vi lengter etter vår, men nyter vinterens delikatesser så mye vin kan. Prøv denne lekre oppskriften i dag.

Butikkhyllene bugner av fersk skrei til hverdagslige priser. Denne oppskriften ser kanskje veldig eksklusiv ut for en vanlig onsdag, men det er faktisk både enkel og kjapp.

Fristes du ikke av asparges ennå, blir den veldig god med den mer vinterlige grønnkålen.

Se hva mer du kan bruke grønnkål til 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skrei med pesto og grønn asparges

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Pesto
stk
saft av 1 sitron 
0.5 ts
salt 
0.25 ts
Saus
2 ss
olivenolje/smør
4 dl
fiskekraft/buljong

Fremgangsmåte

Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.

Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.

Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.

Velsmakende oppskrifter med skrei finner du her

Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.
Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl.

Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.

Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter. Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.

Frelst på pesto? Se bare her...

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen