Kyllingkjøtt blir ekstra godt med en frisk smak av sitron. Om du ikke har tid å marinere kjøttet over natten, oppnår du et bra resultat med bare en halvtime. Men de saltbakte potetene som følger med blir kanskje aller mest populære blant dem rundt middagsbordet.
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Foto: (Matprat/Alf Børjesson)
Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.
01 Mai 2025 - 00:00
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Fremgangsmåte
- Bland ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose.
- Legg i kyllingfiletene og la dem marinere, helst over natten. Men har du dårlig tid, kommer du langt med en halvtime.
- Tørk kyllingfiletene og stek dem 5-6 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter.
- Server med sukkererter og reddiker og saltkokte poteter.
- Smørdampede grønnsaker:
- Fres løken blank i smøret.
- Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø.
- Smak til med salt og pepper.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 379.90 kr Spesialutvalg88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Basisutvalget87 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 240.00 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå