Dagens rett

Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv
Foto: (Robertobinetti70)

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.
18 Februar 2021 - 02:00

Taglioni er en type tagliatelle, bare skåret mye tynnere, som spagetti. Men du trenger ikke pastamaskin for å få til retten. Bare en kjevle og hender. 

Slik ser det ut når taglioni druknes i hvit trøffel. Fra Malviras restaurant Villa Tiboldi i Canale. Foto: Aase E. Jacobsen

Sausen er strengt tatt ikke nødvendig. Nykokt hjemmelaget pasta med smør og finhakkete urter, er en opplevelse som vi bør unne oss litt oftere. Taglioni serveres i Piemonte i Italia, hvor denne pastaformen stammer fra, gjerne bare med smør og noen få fliser med hvit trøffel - den mest eksklusive av alle ingredienser. 

Men med denne kremete soppsausen blir retten enda mer mettende. Og du kan selvsagt bruke selvplukket sopp, enten fra frysere eller tørket. I det siste tilfellet må den bløtes i svært varmt vann minst 10 minutter først. PS Ta vare på bløtevannet. Det setter smak på sausen. 

Alt du trenger å vite om pasta

Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Fremgangsmåte

  1. Bland melet med en klype salt i en vid bolle eller rett på bakebordet. Lag en fordypning i melet og ha i egg. Ha 2-3 ss lunkent vann for hånden. Samle melet rundt egget og bland godt, kna inn tilstrekkelig med vann til at du får en elastisk deig etter noen minutters elting. 
  2. La deigen hvile minst 30 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig. Bruk minst mulig mel. 
  3. Rull deigen til en pølse og skjær spagetti-tynne strimler som løsnes lett fra hverandre. Dryss over bittelitt mel.
  4. Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell i dørslag og bland med sausen.
  5. Kremet soppsaus:
    Finhakk hvitløken. Varm olje i en panne og stek løken myk.
  6. Skjær sjampinjong i tynne skiver og stek myk. Ha i matfløte, kok  opp og la småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakket bladpersille.

Tips:
Taglioni smaker veldig godt med bare litt smør og friske urter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her