Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus
Foto: Robertobinetti70

Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Taglioni er en type tagliatelle, bare skåret mye tynnere, som spagetti. Men du trenger ikke pastamaskin for å få til retten. Bare en kjevle og hender. Og selvfølgelig soppsaus.

Fremgangsmåte

  1. Bland melet med en klype salt i en vid bolle eller rett på bakebordet. Lag en fordypning i melet og ha i egg. Ha 2-3 ss lunkent vann for hånden. Samle melet rundt egget og bland godt, kna inn tilstrekkelig med vann til at du får en elastisk deig etter noen minutters elting. 
  2. La deigen hvile minst 30 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig. Bruk minst mulig mel. 
  3. Rull deigen til en pølse og skjær spagetti-tynne strimler som løsnes lett fra hverandre. Dryss over bittelitt mel.
  4. Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell i dørslag og bland med sausen.
  5. Kremet soppsaus:
    Finhakk hvitløken. Varm olje i en panne og stek løken myk.
  6. Skjær sjampinjong i tynne skiver og stek myk. Ha i matfløte, kok  opp og la småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakket bladpersille.

Tips:
Taglioni smaker veldig godt med bare litt smør og friske urter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her