- Bland melet med en klype salt i en vid bolle eller rett pÄ bakebordet. Lag en fordypning i melet og ha i egg. Ha 2-3 ss lunkent vann for hÄnden. Samle melet rundt egget og bland godt, kna inn tilstrekkelig med vann til at du fÄr en elastisk deig etter noen minutters elting.
- La deigen hvile minst 30 minutter fÞr du kjevler den ut sÄ tynt og jevnt som mulig. Bruk minst mulig mel.
- Rull deigen til en pĂžlse og skjĂŠr spagetti-tynne strimler som lĂžsnes lett fra hverandre. Dryss over bittelitt mel.
- Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell i dĂžrslag og bland med sausen.
- Kremet soppsaus:
Finhakk hvitlÞken. Varm olje i en panne og stek lÞken myk. - SkjÊr sjampinjong i tynne skiver og stek myk. Ha i matflÞte, kok opp og la smÄkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakket bladpersille.
Tips:
Taglioni smaker veldig godt med bare litt smĂžr og friske urter.