Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus
Foto: Robertobinetti70

Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Taglioni er en type tagliatelle, bare skÄret mye tynnere, som spagetti. Men du trenger ikke pastamaskin for Ä fÄ til retten. Bare en kjevle og hender. Og selvfÞlgelig soppsaus.

FremgangsmÄte

  1. Bland melet med en klype salt i en vid bolle eller rett pĂ„ bakebordet. Lag en fordypning i melet og ha i egg. Ha 2-3 ss lunkent vann for hĂ„nden. Samle melet rundt egget og bland godt, kna inn tilstrekkelig med vann til at du fĂ„r en elastisk deig etter noen minutters elting. 
  2. La deigen hvile minst 30 minutter fĂžr du kjevler den ut sĂ„ tynt og jevnt som mulig. Bruk minst mulig mel. 
  3. Rull deigen til en pĂžlse og skjĂŠr spagetti-tynne strimler som lĂžsnes lett fra hverandre. Dryss over bittelitt mel.
  4. Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell i dĂžrslag og bland med sausen.
  5. Kremet soppsaus:
    Finhakk hvitlĂžken. Varm olje i en panne og stek lĂžken myk.
  6. SkjĂŠr sjampinjong i tynne skiver og stek myk. Ha i matflĂžte, kok  opp og la smĂ„koke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper og bland inn finhakket bladpersille.

Tips:
Taglioni smaker veldig godt med bare litt smĂžr og friske urter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nÄ
Det er fortsatt mulig Ä fÄ solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig Ä fÄ solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes pÄ smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prĂžv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prĂžv disse nyhetene

GjÞr en gresk vri pÄ 1. mai-helgen i Är, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

MĂžt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nÄ - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

GjÞr kyllingmiddagen ekstra frisk og vÄrlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vÄrgrÞnnsaker og saltkokte poteter

GjÞr kyllingmiddagen ekstra frisk og vÄrlig

Denne oppskriften pÄ sitronmarinert kylling passer bÄde nÄr du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her