Dagens rett

Squashgrateng

I dag spiller squashen hovedrollen

I dag spiller squashen hovedrollen

En rask og smaksrik middagsrett som tilfredsstiller de fleste ganer. Og som med fordel kan lages med rester etter gårsdagens middag - eller helt uten kjøtt.
Aase E. Jacobsen
02 April 2020 - 01:00

Squash er en takknemlig råvare siden den er få tak i året rundt, takket være import. Min favoritt er den lysegrønne eller hvite med et litt tynnere skall og litt søtere kjøtt, men den vanlige grønne gjør også nytten. Den er i hvert fall langt mer tilgjengelig. 

Squash har i motsetning til sin look-a-alike agurken mye mer substans og plantefiber og kan derfor brukes i varme retter. Den er svært anvendelig i retter med litt krydder som i denne gratengen eller ovnsretten.

Se alt det andre du kan lage med squash 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

 

Squashgrateng

Squashgrateng

Fremgangsmåte

  1. Del squah og løk i terninger og hvitløk i tynne skiver.
  2. Fordel i en ildfast form. Dryss over krydder. Drypp over olivenolje. Bland godt.
  3. Fordel tomatene og morrpølse over.Sett i ovnen ved 185 grader i minst 15 minutter.
  4. Imens baker du paprika ved å dele den i to og legge halvdelene med skinnsiden ned i het panne (uten fett). Pakk den inn i matpapir og legg i en plastpose til retten skal serveres. Riv så av skinnet og del opp i passe biter. Eller bruk bakt paprika fra glass. 
  5. Ta formen ut av ovnen. Bland inn paprika. Klem over sitronsaften.
  6. Dryss finhakket persille på toppen og til slutt den revne osten.
  7. Sett inn i ovnen igjen i 5 minutter. 

Tips1
I stedet for morrpølse kan du bruke 1-2 chorizo,annen pølse  som vossakorv eller kjøttrester.

Tips 2
Denne gratengen kan altså lages uten kjøtt og smaker fortreffelig som den er eller ved siden av fisk eller spekemat. 

Vil du ha flere oppskrifter der squah spiller hovedrollen?

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her