Dagens rett

Kroketter med cheddar og parmaskinke

Slik lager du den perfekte fredagssnacks

Slik lager du den perfekte fredagssnacks

Kroketter med aioli er vanedannende, og ikke er de vanskelig å lage heller. Bare følg denne oppskriften.
29 Januar 2021 - 01:00

Det som gjør disse krokettene ekstra gode er at de har både parmaskinke, parmesan og cheddar.  

Kroketter kan også lages med klippfisk

Siden disse sprø munnfullene er vanedannende, lønner det seg å lage ekstra mange. Serverer du dem med en god salat og brød, blir det et fullverdig måltid. 

Kroketter med parmaskinke og cheddar

Kroketter med parmaskinke og cheddar

Fremgangsmåte

  1. Aioli:
    Ta frem et litermål. Ha i eggeplommer, vann, knust hvitløksfedd, og sennep. Kjør med stavmikser, og spe med olje til du har en fin og tykk aioli. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. 
  2. Innmat til kroketter:
    Bak potetene med noen hvitløksfedd, timian og olivenolje til de er møre, ved 160 °C. Hvor lenge avhenger av størrelse, alt fra 1 til 2 timer. Dekk til med aluminiumsfolie.
  3. Avkjøl potetene til romtemperatur, del potetene i to og skrap ut potetkjøttet med en skje og ha det i en bolle.
  4. Ha så i ett egg, hakket parmaskinke, grovhakket cheddar, revet parmesan, finhakket gressløk og litt salt og pepper. Bland sammen massen til den blir som potetmos og kan rulles i små baller. Om deigen er for tørr, kan du tilsette litt melk eller vann, men den må ikke bli for løs.
  5. Deigen din er nå klar til panering. 
  6. Rull små baller som er ca. 3 cm i diameter.
  7. Vend i mel, så i en sammenvispet blanding av egg og melk, og til slutt i panko. Ta de så tilbake i eggeblandingen, og så siste gang i panko.
  8. Nå er de klare for fritering. 
  9. Varm nøytral olje (solsikke eller raps) i en stor kjele til ca. 180 °C. Pass nøye på temperaturen.
  10. Friter krokettene i noen minutter til de får en fin gyllenbrun farge.

Server krokettene med  aioli,, noen sitronbåter og en frisk salat med litt olivenolje og balsamico.

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her