Interessen for koreansk mat er sterkt voksende og den sosiale måten å spise på passer det tacovante norske publikummet godt. Selv om det er en del uvante ingredienser, som den fermenterte bønnepasten doenjang og chilipasten gochujang, kan du fint erstatte dem miso/soyasaus eller chilisaus. A Food Market på Grønland har Oslos beste utvalg av koreanske matvarer, og siden disse ingrediensene har lang holdbarhet, kan det lønne seg å legge turen innom for lett hamstring.
Kimchi hører selvsagt med, men siden den tar tid å lage selv, kan du godt bruke den du får i butikken. Eller droppe den, for de andre forslagene til tilbehør er nok til å lage et virkelig smaksmettet festmåltid.
Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær ribben i tynne skiver (ca 5 mm tykke)
Bland sammen ingrediensene i marinaden og vend ribbestykkene i marinaden. La stå tildekket i kjøleskap i en times tid eller mer.
Tips:
Koreanerne har en hemmelighet som alle bør vite om. Enzymene i pære mørner kjøtt på rekordtid og gjør marineringsprosessen kortere samtidig som det gir et fantastisk resultat. Får du ikke tak i nashi pære, velger du en annen pære.
På grillen:
Grill skivene på høy varme og på direkte varme til de er gjennomstekt. Det tar ikke mange minutter da ribbeskivene er tynne.
I ovn:
Forvarm ovnen til 230 grader og skru på grillelementene.
Spre ribbeskivene utover et bakebrett med bakepapir og sett under grillen. Når skivene har fått fin farge (etter ca fem minutter) tar du ut brettet og vender skivene. Grill noen minutter og legg skivene over på et fat og server med en gang. Alt annet av tilbehør bør være klart og satt på bordet når ribbestykkene blir servert.
Tips:
Legg saks på bordet slik at gjestene kan få en autentisk koreansk BBQ-opplevelse. Grillskivene klippes opp i stykker som gjør det lett å legge i salatblader for så å spises.
Tilbehør:
På koreansk kalles smårettene som settes på bordet Banchan. Disse smårettene spises under måltidet, men må ikke nødvendigvis spises sammen med alt annet. Det er vanlig at man bruker spisepinner og forsyner seg av det man vil, når man vil.
Det er vanlig å pakke ribbestykker i en wrap (kalt ssam) laget av salat- og perillablader.
Sistnevnte kalles også sisho eller kkaennip. Bladene er i myntefamilien og har en helt særegen smak.
Sett frem skåler med bønnespirer, rød og grønn chili og vårløk.
Ha kimchi over i skåler.
Kok ris og server gjerne i porsjonsskåler.
Dette er godt tilbehør til Kung Fu-ribben:
Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Ringi Summerred Gårdspresset eple
Norge
Volum: 0.750 Pris: 59,80 Basisutvalget -
85 Poeng
Charles Smith Kung Fu Girl Riesling 2019
USA
Volum: 0.750 Pris: 174,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Beringer Zinfandel Rosé 2019
USA
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
90 Poeng
Æblerov Frankofil
Danmark
Volum: 0.750 Pris: 184,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Nøgne Ø Julefri
Norge
Volum: 0.330 Pris: 22,40 Partiutvalget -
87 Poeng
Dyre Gård Santana Eplemost
Norge
Volum: 0.750 Pris: 74,70 Partiutvalget -
87 Poeng
Balhom Sprudlande Margaret
Norge
Volum: 0.750 Pris: 74,70 Basisutvalget -
90 Poeng
3 Fonteinen Hommage Bio Frambozen 2019
Belgia
Volum: 0.750 Pris: 475,00 Bestillingsutvalget
Ssamjang
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen alle ingrediensene og ha i porsjonsskåler slik at alle gjestene får hver sin skål.
Ssamjang passer perfekt til denne ribbeoppskriften
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith
Eggeruller
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk eggene og hell halvparten over i en varm panne (med sesamolje) slik at du lager en tynn pannekake. Strø over chili og vårløk og rull forsiktig sammen mens omeletten fremdeles er fuktig på toppen.
Lag to slike pannekaker.
Legg på et skjærebrett og skjær tykk skiver. Sett rullene på høykant på et fat.
Eggeruller passer perfekt til denne ribbeoppskriften
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith
Kung Fu Coleslaw
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland grønnsakene. Bland dressingen og hell over grønnsakene rett før servering.
Kålsalaten passer perfekt til denne ribbeoppskriften
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith
Spicy agurksalat
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell agurken og del i to på langs og så i tykke skiver.
Bland dressingen og vend inn agurkene.
Agurksalaten passer perfekt til denne ribbeoppskriften
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith