Dagens rett

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi med full pakke

La førjulsribba få en ekstra krydret vri

La førjulsribba få en ekstra krydret vri

Dette måltidet er så smaksmettet som det kan bli. Unn deg en slik fest før juletradisjonene overtar alt.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2020 - 01:01

Interessen for koreansk mat  er sterkt voksende og den sosiale måten å spise på passer det tacovante norske publikummet godt. Selv om det er en del uvante ingredienser, som den fermenterte bønnepasten doenjang og chilipasten gochujang, kan du fint erstatte dem miso/soyasaus eller chilisaus. A Food Market på Grønland har Oslos beste utvalg av koreanske matvarer, og siden disse ingrediensene har lang holdbarhet, kan det lønne seg å legge turen innom for lett hamstring.

Kimchi hører selvsagt med, men siden den tar tid å lage selv, kan du godt bruke den du får i butikken. Eller droppe den, for de andre forslagene til tilbehør er nok til å lage et virkelig smaksmettet festmåltid. 

Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi

Kung Fu-ribbe - Dwaeji bugogi

Fremgangsmåte

Skjær ribben i tynne skiver (ca 5 mm tykke)

Bland sammen ingrediensene i marinaden og vend ribbestykkene i marinaden. La stå tildekket i kjøleskap i en times tid eller mer.

Tips:
Koreanerne har en hemmelighet som alle bør vite om. Enzymene i pære mørner kjøtt på rekordtid og gjør marineringsprosessen kortere samtidig som det gir et fantastisk resultat. Får du ikke tak i nashi pære, velger du en annen pære.

På grillen:
Grill skivene på høy varme og på direkte varme til de er gjennomstekt. Det tar ikke mange minutter da ribbeskivene er tynne.

I ovn:
Forvarm ovnen til 230 grader og skru på grillelementene.
Spre ribbeskivene utover et bakebrett med bakepapir og sett under grillen. Når skivene har fått fin farge (etter ca fem minutter) tar du ut brettet og vender skivene. Grill noen minutter og legg skivene over på et fat og server med en gang. Alt annet av tilbehør bør være klart og satt på bordet når ribbestykkene blir servert.

Tips:
Legg saks på bordet slik at gjestene kan få en autentisk koreansk BBQ-opplevelse. Grillskivene klippes opp i stykker som gjør det lett å legge i salatblader for så å spises. 

Tilbehør:
På koreansk kalles smårettene som settes på bordet Banchan. Disse smårettene spises under måltidet, men må ikke nødvendigvis spises sammen med alt annet. Det er vanlig at man bruker spisepinner og forsyner seg av det man vil, når man vil.

Det er vanlig å pakke ribbestykker i en wrap (kalt ssam) laget av salat- og perillablader.

Sistnevnte kalles også sisho eller kkaennip. Bladene er i myntefamilien og har en helt særegen smak. 

Sett frem skåler med bønnespirer, rød og grønn chili og vårløk.

Ha kimchi over i skåler.

Kok ris og server gjerne i porsjonsskåler.

Dette er godt tilbehør til Kung Fu-ribben: 

Ssamjang

Eggeruller

Kung Fu Coleslaw

Spicy agurksalat

Lyst til å lage ribbe på en annen måte? Da finner du veldig mange oppskrifter her

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Eggeruller

Eggeruller

Fremgangsmåte

Pisk eggene og hell halvparten over i en varm panne (med sesamolje) slik at du lager en tynn pannekake. Strø over chili og vårløk og rull forsiktig sammen mens omeletten fremdeles er fuktig på toppen.

Lag to slike pannekaker.

Legg på et skjærebrett og skjær tykk skiver. Sett rullene på høykant på et fat.

Eggeruller passer perfekt til denne ribbeoppskriften

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kung Fu/Charles Smith

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kung Fu Coleslaw

Kung Fu Coleslaw
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Spicy agurksalat

Spicy agurksalat
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her