Dagens rett

Tandoori murgh Tandoori kylling

Slik lager du indisk kylling uten tandooriovn
Foto: (Eva Brænd)

Slik lager du indisk kylling uten tandooriovn

De varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetfølelse og tørst. Her får du også tips om hva du skal drikke til.
02 Februar 2023 - 00:00

Det er ikke alle forunt å ha en vaskeekte tandooriovn i bakgården, men du behøver ikke glemme tandoorismaken av den grunn. 

For disse kyllingklubbene kan fint lages i stekeovnen. Det gjelder også naanbrødene som etter tradisjonen stekes raskt på de glovarme veggene på innsiden av ovnen. En tørr stekepanne, grill eller stekeplate i ovnen gjør også nytten. 

Slik baker du naanbrød selv

Naanbrød får du også kjøpt ferdig i mange dagligvarebutikker.

Krydderintensiteten skaper tørst, og det er noe som kan være utfordrende og du serverer dem ved siden av drikkevarer med høy alkohol.

Skal du bruke kyllingklubbene som snacks, gå for et lettere (indisk) øl, en halvtørr riesling eller miks drinken du finner oppskriften på nedenfor.

Tandoori murgh

Tandoori murgh

Fremgangsmåte

  1. Hell yoghurt i et kaffefilter og la stå i 15-30 minutter.
  2. Klargjør kyllingklubbene ved å løsne den lille senen i toppen og trekke kjøttet ned på klubben.
  3. Hogg av den lille benkulen i enden slik at du sitter igjen med en pen liten kylling klubbe med alt kjøttet i den ene enden.
  4. Rist de hele krydderne i en varm panne og støt de sammen i en morter.
  5. Tilsett de knuste krydderne i yoghurten, sammen med finhakket hvitløk, frisk koriander og litt salt.
  6. Bland godt og mariner kyllingklubbene (forsøk å holde benpipene rene for marinade) i minst 5 timer.
  7. Sett dem inn i ovn på 200 grader i 20 minutter - noe lenger om di bruker kyllinglår.
  8. Server med kokt ris og naanbrød.

Naanbrød får du også kjøpt ferdig i mange dagligvarebutikker.

Mange indiske retter venter på at du skal forsøke dem

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjetil Gundersen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Tetanka

Tetanka

Fremgangsmåte

Fyll et longdrinkglass med is og ha opp i ingrediensene. Pynt med epleskivene og server med sugerør.

Sendt inn av Kjell Johnsen,Parkteateret Bar, Oslo

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her