DAGENS RETT: Kylling tandoori

Dagens rett Kylling tandoori

(Bartosz Luczak)

Tandoorikylling lager du enkelt i steikeovnen

For her er det krydderet tandoori masala som gjør susen.

Tandoori er navnet på en type ovn og tilberedningsmetode, som de færreste har tilgang til. Men med krydderblandingen tandoori masala får du i alle fall smaken, og retten kan altså lages i en helt vanlig ovn.

Det er krydderblandingen som gir kyllingen den intense rødfargen. Den kan se sterkere ut enn den er, og det er mengden chili som bestemmer heten. 

Se våre andre oppskrifter med tandoorikrydder

For å dempe heten kan du servere ris og et brød av typen paratha til. Oppskriftene finner du nedenfor.

Skaff deg dagens rett på e-post

Ovnsstekt rød kylling Murg Tandoori som i India

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kyllingen i marinaden i 30 minutter.

Dekk en ildfast form med folie. Smør folien med 1 ss av oljen.

Legg kyllingen i formen slik at bitene ikke dekker hverandre. Hell over resten av marinaden. Drypp resten av oljen over og stek ved 200 C i 30 minutter til kyllingen er mør. Plasseres under grill til væsken er borte og kyllingen er gyllen.

Serveres varm med sitronbåter og løkringer til. Ris og naanbrød eller paratha smaker også godt.

Se våre andre oppskrifter med tandoorikrydder

Lyst til å  lage noen annet med kylling finner  du veldig mange forslag her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Bartosz Luczak

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Paratha som i India

Antall porsjoner

15

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

0.5 ts
2 ss
stk
2 ts

Fremgangsmåte

Sikt mel og salt i en bolle. Lag en grop i midten og tilsett 2 ss ghee (klaret smør). Bland godt til melblandingen ligner brødsmuler. Tilsett gradvis vann til deigen er myk, men ikke klisset. Dekk til og la deigen hvile en time.

Del deigen i 12-15 emner og dekk til. Kjevle hver bit ut til en kake på ca 10 cm i diameter. Pensle med 2 ts smeltet ghee og dryss med mel. Lag et rett kutt fra sentrum til kanten, form deigbiten til et kremmerhus.

Klem kremmerhuset ut til en ball, kjevle ut igjen til ca 18 cm i diameter. Stekes i varm panne, en paratha om gangen. Pensle kantene med ghee og stek til brødet er gyllenbrunt på begge sider. Serveres varme.

Tips:
Du kan tilsette en neve hakkete friske urter i deigen, det gir god og frisk smak.

Sendt inn av

Foto: Galiyah Assan

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen