DAGENS RETT: Kylling med Leffe

Dagens rett Kylling med Leffe

(Bilde: EzumeImages)

La kyllingen godgjøre seg i øl. Det smaker ekstra godt

Belgisk øl gir ekstra mye smak til kyllingen i denne oppskriften. Du kan selvsagt velge et annet øl, men ikke hvilket som helst.

Øl er en utmerket erstatning for vin i matlagingen, men på samme måte som for vin, er det noen regler som gjelder. Unngå øl med for uttalt bitterhet. Når det kokes inn som i denne oppskriften, blir det enda bitrere. Belgisk lyst øl som Leffe i dette tilfellet, har lite humlebitterhet, er bløtt og med lett syrlighet og sødme, noe som matcher kyllingen veldig godt.

I denne oppskriften er det mindre syre enn om du hadde brukt en vin i stedet for øl. Derfor spiller drikkefølget  en viktig rolle. Selvsagt kan du drikke samme ølet som er brukt i retten, dermed oppnås harmoni. Et øl med en syrlig karakter gjør jobben på en annen måte. Det gjelder også for en syrlig vin. Da snakker vi om kontrast. 

Skaff deg dagens rett som e-post

Kylling med Leffe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 stk
2 ss
stk
3.3 dl
Leffe Triple
Sellerirotpuré
1 dl
2 ss
stk

Fremgangsmåte

Skjær en stor løk i ringer og stek i litt smør i en kasserolle. Ta en to-kilos kylling og del den i åtte stykker. Brun stykkene i 1 ss smør, tilsett salt og pepper etter behag og legg deretter de ferdige stykkene i kasserollen sammen med løken, to kvister med timian, to nellikspiker og to einerbær.

Dekk kyllingbitene med 1 flaske Leffe Triple og la det hele trekke i en halvtime uten lokk. Hell over mer øl eller kylling- eller kalvekraft etter behov. Når kyllingen er mør, løftes kyllingbitene ut av kjelen og holdes varm. Dernest reduseres kraften og 1 ss smør tilsettes før kyllingen returneres til kjelen.

Server med sellerirotpuré. Denne består av like deler sellerirot og potet. Ingrediensene kokes i femten minutter. Mos potetene og selleriroten sammen med litt varm melk, smør og litt salt og pepper.

Tips:
Du kan også lage retten i ovnen ved 180 grader som på bildet. Dekk til med aluminiumsfolie eller lokk i 30 minutter. Ta av folien/lokket  ha oppi  1 ss smør og la steke videre i 15 minutter. 

Mange flere oppskrifter med kylling

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: EzumeImages

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen