DAGENS RETT: Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett
(Yana Tatevosian)

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Makrellen har et dramatisk ytre som gir retten en ekstra visuell dimensjon. Men om makrell ikke er det du har lyst på eller den ikke er tilgjengelig, lar retten seg gjennomføre med annen type hel fisk. Dog ikke større enn 6-700 gram. 

Om det høres komplisert ut, så er det herved avkreftet. Prosessen tar bare litt over en halvtime. Belønningen i form av smak er stor. 

Se våre andre oppskrifter på helstekt fisk

Skaff deg dagens rett som e-post 

Makrell med spisskummen som i Marokko

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 ss
1 stk
1 stk
Krydderblanding:
4 ss
persille, hakket
stk

Fremgangsmåte

Rens (hodet kan godt sitter på) og skyll og tørk makrellen. Legg den på et ildfast fat. Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek krydderblandingen ved svak varme. Fyll makrellen med krydderblandingen. Dryss litt salt over.

Skjær chilien i strimler og tomatene i skiver. Legg grønnsakene i og rundt fisken. Hell over resten av oljen. Del sitronen i to. Press sitronsaft fra halve sitronen over og del den andre i skiver. Legg sitronskiver på toppen. 

Stek makrellen i 20-30 minutter ved 200 grader. Har ovnen varmluftsgrill, bruk gjerne den og sett den på 195 grader i 25 minutter.

La retten avkjøles litt, dette gir mer smak.

Serveres med salat, ris, brød eller bakte poteter.

Tips:
Du kan bruke havabbor eller fjellørret/røye i stedet. Det smaker minst like godt. 

Se våre andre oppskrifter på helstekt fisk

Se også alt det andre du kan lage med makrell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Yana Tatevosian

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen