Dagens rett

Utbenet lammelår med byggrynsalat og myntepesto

Med et så smaksrikt lammelår blir det fest
Foto: (Matprat/Synøve Dreyer)

Med et så smaksrikt lammelår blir det fest

Velger du denne oppskriften til søndagsmiddagen, får du trampeklapp.
10 Mars 2018 - 01:05

Det er mange spennende ingredienser i denne ukens søndagsmiddag. Den er litt tidkrevende, men ikke vanskelig. Den største utfordringen er nok selve utbeningen. Det er derfor lurt å bestille ferdig utbenet lammelår i kjøttdisken eller hos slakteren, hvis du ikke har lyst å prøve deg selv.

Eller prøv en av de andre oppskriftene med lammelår

Du kan selvfølgelig velge andre grønnsaker enn bakte neper og rødbeter til byggrynsalaten, for eksempel squash og løk. En runde i stekepannen først gir den gode, runde smaken. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Utbenet lammelår med byggrynsalat og myntepesto

Utbenet lammelår med byggrynsalat og myntepesto

Fremgangsmåte

Byggrynsalat:
Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl.

Dekk en ildfast form med havsalt og legg neper og rødbeter oppå. Dekk godt med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 grader i ca. 1 time, til de er møre.

Avkjøl, skrell og del i biter.

Bland byggryn, mynte, spinat, neper og rødbeter.

OBS! Rødbetene kan avgi farge, så bland salaten rett før servering.

Ha over olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.

Myntepesto:
Ha i alle ingrediensene til myntepesto, utenom olje, i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse. Spe med olivenolje til ønsket konsistens.

Gni innsiden av lammelåret med myntepesto. Rull kjøttet stramt sammen og bind det opp med en hyssing.

Brun steken på alle sider i en stekepanne med litt olje og legg den over i en stor ildfast gryte med lokk. Ha i ingefær, hvitløk, chili og stjerneanis.

Rør sammen sukker, kraft, hoisinsaus og five spice-krydder i en bolle. Ha blandingen over steken.

Sett gryten i ovn på 180 grader i 2 timer. Snu steken et par ganger underveis.

Ta lammesteken ut av gryten.

La den hvile i minst ti minutter, skjær i skiver.

Serveres med myntepesto og byggrynsalat.

Tips: Bland gjerne ditt eget five spice-krydder: bland kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuanpepper. Støtes i en morter eller males i krydderkvern.

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her