Det er mange spennende ingredienser i denne ukens søndagsmiddag. Den er litt tidkrevende, men ikke vanskelig. Den største utfordringen er nok selve utbeningen. Det er derfor lurt å bestille ferdig utbenet lammelår i kjøttdisken eller hos slakteren, hvis du ikke har lyst å prøve deg selv.
Eller prøv en av de andre oppskriftene med lammelår
Du kan selvfølgelig velge andre grønnsaker enn bakte neper og rødbeter til byggrynsalaten, for eksempel squash og løk. En runde i stekepannen først gir den gode, runde smaken.
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Utbenet lammelår med byggrynsalat og myntepesto
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Dekk en ildfast form med havsalt og legg neper og rødbeter oppå. Dekk godt med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 grader i ca. 1 time, til de er møre.
Avkjøl, skrell og del i biter.
Bland byggryn, mynte, spinat, neper og rødbeter.
OBS! Rødbetene kan avgi farge, så bland salaten rett før servering.
Ha over olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
Gni innsiden av lammelåret med myntepesto. Rull kjøttet stramt sammen og bind det opp med en hyssing.
Brun steken på alle sider i en stekepanne med litt olje og legg den over i en stor ildfast gryte med lokk. Ha i ingefær, hvitløk, chili og stjerneanis.
Rør sammen sukker, kraft, hoisinsaus og five spice-krydder i en bolle. Ha blandingen over steken.
Sett gryten i ovn på 180 grader i 2 timer. Snu steken et par ganger underveis.
Ta lammesteken ut av gryten.
La den hvile i minst ti minutter, skjær i skiver.
Serveres med myntepesto og byggrynsalat.
Tips: Bland gjerne ditt eget five spice-krydder: bland kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuanpepper. Støtes i en morter eller males i krydderkvern.
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Cune Gran Reserva 2011
Spania
Volum: 0.750 Pris: 224,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Page 24 Triple
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 109,90 Bestillingsutvalg -
86 Poeng
Austmann Tre Gamle Damer BPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Dominio do Bibei Lalama 2014
Spania
Volum: 0.750 Pris: 219,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Barranco Oscuro V de Valenzuela 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 299,80 Bestillingsutvalget