Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat
Foto: Synøve Dreyer

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat

Hyse eller kolje som mange kjenner den som er av en eller annen grunn mest kjent for sin hvithet og dermed ettertraktet i fiskefarse. Men det er jo egentlig veldig trist for fisken smaker aldeles fortreffelig som den er.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær fisken i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.
  2. Linser:
    Skyll linser under rennende vann. Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke.
  3. Hell av vannet og sett linsene til side. Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron.
  4. Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak. Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.
  5. Spinat:
    Skyll spinat og la vannet renne av. Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver. Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter.
  6. Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  7. Dressing:
    Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.

Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.

Se hva annet du kan lage av hyse/kolje

Har du lyst på en annen fiskerett finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her