Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat
Foto: Synøve Dreyer

Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat

Hyse eller kolje som mange kjenner den som er av en eller annen grunn mest kjent for sin hvithet og dermed ettertraktet i fiskefarse. Men det er jo egentlig veldig trist for fisken smaker aldeles fortreffelig som den er.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær fisken i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.
  2. Linser:
    Skyll linser under rennende vann. Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke.
  3. Hell av vannet og sett linsene til side. Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron.
  4. Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak. Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.
  5. Spinat:
    Skyll spinat og la vannet renne av. Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver. Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter.
  6. Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
  7. Dressing:
    Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.

Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.

Se hva annet du kan lage av hyse/kolje

Har du lyst på en annen fiskerett finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her