DAGENS RETT: Poke som på Hawaii

Dagens rett Poke som på Hawaii

Poké smaker fortsatt sommerlig og godt

Denne retten har ingenting med japansk mangakultur som Pokemon å gjøre, derimot er den Hawaiis populære vri på råmarinert sjømat.

Akkurat som med ceviche finnes poke i et utall varianter. Alt er i prinsippet lov, så lenge sjømaten er fersk og de andre ingrediensene en rene og gode. For i en slik rett vil mangler skinne gjennom. 

Trøsten er at den er superrask å lage. Derfor er den et funn om du skulle få uventet besøk en kveld. Og om du mot formodning ikke spiser opp alt, smaker den faktisk godt dagen etter.  

Prøv for all del å lage din egen chili garlic sauce - oppskriften får du her - da har du alltid for hånden det som setter den lille ekstra spissen på denne retten. 

Poke passer dessuten perfekt på en sommerlig fest eller i piknikkurven så lenge den holdes kjølig.

Liker du ikke tanken på rå sjømat, kan du fint lage denne retten med kokte reker, taske- eller kongekrabbe. 

Se våre oppskrifter på ceviche

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Poke som på Hawaii

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

600 g
1 stk
0.5 stk
0.5 ss
sesamfrø, svarte

Fremgangsmåte

Tørk av fiskestykket med kjøkkenpapir. Kutt i terninger på 2x2 cm. Ha fisketerningene i en bolle. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll agurken og del opp i like store biter. Bland med fisken.

Bland resten av ingrediensene i en bolle. Ha over fisk/mango/agurkblandingen og vend alt godt sammen.

Tips1:
I stedet for mango kan du bruke avocado. Det gir en litt mindre søt smak. Du kan også bruke 50/50 mango/avocado.

Tips2:
Hvit fisk som kveite, sei og torsk smaker også veldig godt i denne retten. 

Tips3:
For ekstra crunch kan du drysse over knust corn flakes på toppen. Og for ekstra trøkk kan du doble mengden chilisaus som du også kan lage selv

Her finner du flere deilige oppskrifter med ceviche

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen