DAGENS RETT: Enkel og rask bouillabaisse

Dagens rett Enkel og rask bouillabaisse

Prøv deg på en lettvint versjon av verdens beste fiskesuppe

Dagens oppskrift er en forenklet utgave av den franske klassikeren bouillabaisse. Men smaker både mye og godt - som den skal.

Selv om en ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge, er det mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.

For en bouillabaisse kjennetegnes av en lang ingrediensliste, først og fremst i form av fisk og skalldyr, men også smaksforsterkere som krydder, hvitløk og tomat. Opprinnelig ble den laget av fiskerne ved dagens slutt og av det de ikke fikk solgt.

I denne enkle oppskriften er det brukt ingredienser som du finner i selv den minste nærbutikk.

Prøv en av våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Skaff deg dagens rett på e-post

Enkel og rask bouillabaisse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stk
1 stk
1 ss
1 ts
0.25 ts
Hvitløksyoghurt:
2 ss

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper.

Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca. 5 minutter.

Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper.

Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Hvitløksyoghurt:
Rør sammen yoghurt, hvitløk og dill.

Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker.

Flere gode oppskrifter på bouillabaisse finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen