Kveite med agurksalat er en klassisk søndagsmiddag. Her har tilbehøret fått en vri. Det gjelder ikke minst gulrøttene som servert på denne måten smaker nærmest som godteri. Spesielt om du får tak i økologiske gulrøtter.
Om du ikke får tak i kveitefilet, kan du selvsagt skjære ut pene stykker av kveiteskiver.
Flere lekre kveiteretter finner du her
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Bakt kveite med agurksalat
Fremgangsmåte
- Skjær kveitefileten i 4 servingsstykker.
- Del grønnsakene i pene biter og kok dem møre i saltet vann.
- Skrell agurken og del den i skiver på langs. Bland eddik, sukker og olje og mariner agurken i noen minutter mens du baker fisken.
- Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i stekeovn i 8 - 10 minutter ved 100 grader.
- Legg opp de lune grønnsakene på agurkskiven og legg kveiten ved siden av.
- Drypp litt god olivenolje over fisken og tallerkenen, og drypp noen dråper balsamico rundt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 329.80 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 389.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
ChileVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG