Dagens rett

Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.
16 Mai 2024 - 10:00

Har du forspist deg på rømmegrøt en gang, gjør du det ikke en gang til. Det er nemlig kraftig kost. I denne oppskriften er det brukt semulegryn som gir en lettere, men like kremete smak. Så får du plass til mer av de andre godsakene på lunsjbordet. Og ikke minst kakene til kaffen. 

Til rømmegrøt hører spekemat med - her finner du tipsene 

Den er også gunstig hvis du oppdager at du ikke har handlet inn nok seterrømme eller at det kommer flere til lunsjen på nasjonaldagen enn opprinnelig planlagt. 

Du kan også prøve en av disse oppskriftene på rømmegrøt

Rømmegrøt med semulegryn

Rømmegrøt med semulegryn

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen i en kjele: rømme, hvetemel og semulegryn.
  2. Sett over til koking, ikke på for sterk varme, rør med treskje til det koker opp.
  3. Skru ned varmen, kok videre og skum av fettet etter hvert som det koker ut.
  4. Når det er tatt av nok fett, røres hvetemel og semulegryn inn for 2. gang. Samme mengde som sist.
  5. Spe med lunken melk til grøten er passe tykk. Smak eventuelt til med litt salt.
 Tips:
Server med godt smør, sukker og kanel. Det vanligste er å drikke rød saft til, men noen liker også melk. Eller som vi foreslår øl av typen kriek eller norsk fruktøl.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her