DAGENS RETT: Så enkelt, og så fantastisk godt
Dagens rett

Så enkelt, og så fantastisk godt

Gratinerte sjøkreps er en sommerfavoritt hos mange.

 Sjøkrepsen er ekstra god i sommerhalvåret. Og norsk sjøkreps er i en klasse for seg. Så nyt denne luksusen så ofte du har råd og får tak i den.  

Se våre andre oppskrifter med sjøkreps 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gratinerte sjøkreps

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

3 ss

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250 °C. Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl. Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm. Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.

Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.

Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.

Salt med smak:
Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen