Gratinerte sjøkreps
Godfisk.no

Gratinerte sjøkreps

Sjøkrepsen er ekstra godt. Norske er i en klasse for seg. Nyt denne luksusen så ofte det er mulig. Her får du oppskriften på hvordan du serverer den gratinert.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 250 °C. Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.
  2. Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm.
  3. Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.
  4. Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.
  5. Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.

Salt med smak:
Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.

Her finner du mange deilige retter med sjøkrreps

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Serverer du østers på denne måten, vil alle smake
Dagens rett

Serverer du østers på denne måten, vil alle smake

Østers er ofte et spørsmål om å like eller ikke like. Men de er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus enten gratinert i skallene eller sammen med asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus
Dagens rett

Lag denne nydelige retten med kylling og morkler i en kremet saus

Dette er fast kost på et hvert besøk i det populære vinområdet Jura, men også lett å lykkes med hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre
Dagens rett

Maqluba er Midtøstens svar på paella - kanskje bare enda bedre

For den er i god Midtøsten-tradisjon veldig aromatisk med mye krydder, men ikke sterk i vanlig forstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet
Dagens rett

Når du ostegratinerer fiskemiddagen, blir det brede smil rundt middagsbordet

Selv om du til tider kanskje har knapt med tid til matlaging, har du alltid tid til denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 18. april

En smakfull aften med 5 snacksretter til 5 viner - kun 899 kroner!

Bli med når ASIA Aker Brygge serverer 5 delikate snacksretter, nøye sammensatt for å komplementere fem spennende viner fra vinprodusenten, Toni Hartl.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs
Ukens drink

Navnet på drinken indikerer very-British-stiff-upper-lip, men smaken er fyldig og sjenerøs

For her får den klassiske miksen av gin, sitron og soda følge av kirsebærbrennevin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her