DAGENS RETT: Strata med spinat og brokkoli

Dagens rett Strata med spinat og brokkoli

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Og har du ikke spinat eller brokkoli, så gjør andre typer grønnsaker også susen i denne oppskriften. Her er det egentlig ingen grenser for hva du kan bruke. Hermetikk er også perfekt som tomater eller spinat. Gjerne sammen. Og har du noen skalker med ost i kjøleskapet som har sett sine bedre dager, får de nytt liv i denne retten. 

Se våre andre ideer for restemat

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Strata med spinat og brokkoli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
4 ss
1 stk
1 pakke(r)
0.5 stk

Fremgangsmåte

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Skjær brødet i skiver, du trenger 8 skiver, og deretter i terninger.

Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene. Sett til side.

Fres løk og hvitløk i olje i en panne. Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.

Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.

Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.

Smør en liten ildfast form. Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.

La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.

Stek strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.

Se våre andre ideer for restemat

Her finner du mange vegetaroppskrifter

 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen