DAGENS RETT: Stekt torsk med safransaus og eple- og fennikelsalat

Dagens rett Stekt torsk med safransaus og eple- og fennikelsalat

(Bilde: )

Så smaksrik blir torskemiddagen med noen enkle grep

Og grepet heter safran - et av de dyreste smakstilsetninger som finnes, men som du trenger veldig lite av for maksimal effekt.

I denne oppskriften er det en frisk og saftig salat med eple, fennikel og granateplefrø som følger, men du kan selvsagt gå for mer klassisk tilbehør som kokt broccoli eller nykål og poteter eller ris. 

Og liker du ikke fersk torsk i måneder uten r, kan du godt bruke fryst torsk eller selvsagt den undervurderte seien. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt torsk med safransaus og eple- og fennikelsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

700 g
stk
700 g
stk
Safransaus:
2 dl
fiskekraft
stk
Eple- og fennikelsalat:

Fremgangsmåte

Start med salaten. Skjær eple og fennikel i tynne strimler. Del granateple i to og klem ut kjernene, Bland alt og drypp over limesaft. Dekk til og sett salaten kjølig til den skal brukes.

Kok sjalottløk i eddik med safran til væsken har kokt nesten helt inn. Hell på fiskekraft og fløte og kok sausen til den tykner. Smak til med salt og pepper og hold den varm.

Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken. Del den i fire jevnstore stykker.

Varm oljen i en stor stekepanne og stek fisken i 3 minutter på begge sider.

Server fisken med sausen, salaten og kokte poteter eller godt brød.

Tips: Du kan godt bruke sei til denne retten.

Her finner du mange deilige retter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen