DAGENS RETT: Sitronkylling med kikerter som i Marokko

Dagens rett Sitronkylling med kikerter som i Marokko

(stockstudioX)

Om du heier på Marokko eller ikke, denne kyllingretten vil du like

Det er ikke til å unngå å legge merke til at fotball-VM er i gang, og denne kyllinggryta lager seg selv mens du følger kampen(e).

Kylling som godgjør seg med løk, sitron og kikerter smaker fortreffelig etter en VM-kamp - eller i pausen. Eller om du har andre ting å gjøre mens maten lager selg selv. Belønningen er en virkelig smaksrik rett.

Se våre andre oppskrifter inspirert av landet nord i Afrika

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Sitronkylling med kikerter som i Marokko

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1.5 dl
0.5 stk
2 dl
2 ss
1 stk
øk, liten
stk
1 stk
cayenne, knivspiss

Fremgangsmåte

Legg kikertene i bløt natten over.

Finhakk løk. Varm oljen i en gryte og stek løken gyllen. Dryss over gurkemeie. Rør godt. Del oppkyllingen i mindre biter. Tørk av kyllingstykkene, og brun dem på begge sider. Ha i vann til det dekker kyllingen.

Tilsett kikerter, sitronsaft, presset hvitløk, salt og pepper. La det hele koke opp og siden småkoke under lokk ca 1 time til kyllingen er ferdig og kikertene møre.

Serveres med brød, couscous eller ris.

Tips:
Hvis du bruker ferdig kokte kikerter, tilsetter du dem når kyllingen har godgjort seg i 30 minutter. 

Se våre andre oppskrifter inspirert av landet nord i Afrika

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: stockstudioX

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen